Caţavencii

Feriți-vă de pețitorii de pe Facebook

Doi tineri din Roman au fost arestați după ce au omorât o pensionară din Italia de la care voiau să fure un colier, o pereche de cercei și o icoană. Se pare că asta e marea dramă a tinerilor infractori din România. Sunt nevoiți să plece peste hotare pentru a găsi oameni care sunt și vulnerabili fizic, și avuți. Atunci când Guvernul se va asigura că și bătrânii din România au bani, coliere și telefoane mobile scumpe asupra lor, tinerii din județele Moldovei vor înceta să-și mai caute norocul peste hotare.

Un tânăr de 26 de ani din Suceava susține că a fost bătut de un polițist de froentieră din cauză că autoutilitara pe care o conducea avea modificări destinate contrabandei cu țigări. Abuzul constă în special în faptul că tânărul nu voia probabil să facă contrabandă de țigări, ci numai să-și tuneze mașina. Deoarece în județele de la granița cu Ucraina, dacă vrei să-ți impresionezi prietenii, îți montezi compartimente speciale pentru ascuns cartușe de țigări, nu abțibilduri cu flăcări sau urme de gloanțe. Deși poate că ar fi fost o idee mai bună ca tânărul teribilist să-și fi pus numai abțibilduri cu țigări, sub scaune și banchete.

O știre banală ne vine în această săptămână din județul Vaslui. O tânără de 20 de ani din Bârlad a fost racolată pe Facebook de doi tineri care au mințit-o că e cerută în căsătorie în Germania. De fapt, tinerii voiau să o scoată din țară și să o oblige să se prostitueze. Știrea asta te face să te gândești de două ori înainte să accepți propunerea unui moștenitor din Nigeria de a-i pune în cont câteva sute de dolari în schimbul unei părți din avere.

Exit mobile version