ANI a depistat 11 metode prin care corupții își produc, își ascund și își consumă averile. Sînt, mai toate, găinării financiare care vădesc o mare înapoiere mintală a făptuitorilor. Hoții depistați de agentura lui Horia Georgescu sînt în mod categoric tîmpiți și ar reuși cu toții la casting-ul seriei BD la munte și la mare, reluată.
Dar ANI face caz de năpraznica ei integritate și, în complicitate cu Hotnews, dă totul în vileag. Printre metodele de frunte găsim „moștenirea de la părinți”, „împrumutul de la părinți”, „împrumutul fictiv” și „șoferul cu Ferrari”. Frumos.
Acum să luăm cazul lui Horia Georgescu, șeful ANI, care în 2007 și-a cumpărat o vilă în centrul Brașovului (356 m2), un apartament în centrul Brașovului (140 m2) și un apartament ultracentral în București. Totul a costat, cică, aproape o jumătate de milion de euro. Horia Georgescu – fost, actual și viitor angajat la stat – zice că a împrumutat în acest scop 300.000 de euro de la nașii săi, angajîndu-se să returneze banii în cinci ani. Iată cum explică ANI și Hotnews metoda „împrumut fictiv”: „Un politician ia mită de la un om de afaceri 100.000 de euro. În prealabil, face un contract de împrumut cu acesta în care scrie că ia cu împrumut 100.000 de euro de la mituitor și că îi restituie suma în zece ani. De fapt, nu-i mai dă nimic”.
Dar stați așa, că „pentru a le returna nașilor împrumutul, mă mai ajută și părinții mei cu bani”, zicea Horia Georgescu acum vreo patru ani în Cotidianul. Metodele „împrumut de la părinți” și „moștenire de la părinți” își fac loc, iată, printre faptele de integritate ale șefului ANI, fiindcă putem considera că, dacă părinții i-ar fi cerut înapoi chiar toți banii împrumutați, Horia ar fi devenit șerbul părinților săi.
Pentru fapta prin care coruptul împrumută bani de la nași ca să-i dea părinților pe niște case și apoi le cere bani acelorași părinți ca să achite împrumutul, faptă pe care noi am numi-o „maradona în familie”, ANI nu a găsit încadrare. A găsit, în schimb, o poreclă bună – „șoferul cu Ferrari” – pentru fapta de a folosi mașina de lux a altcuiva. Horia Georgescu obișnuia să conducă un BMW X5 înmatriculat pe o firmă copleșită de pierderi și datorii, la care părinții săi erau acționari.
Mai există, între cele 11 metode dezvăluite de ANI, și „preconstituirea de probe”, și „vacanțe în străinătate”, dar, după dezlănțuirea imobiliară din 2007-2008, Horia Georgescu s-a hotărît să facă din prudență întîia sa calitate. După slugărnicia politică, desigur.