Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Imaginea fioroasă cu profesioniști se construiește

Zoom Imaginea fioroasă cu profesioniști se construiește

Din când în când, Traian Băsescu se mai scutură de praful complicității cu Coldea și ai lui și, aflat în sevraj din cauza lipsei de înregistrări care-i luminau diminețile și-i alungau mahmureala, începe să se prefacă a da din casă. Așa se face că Mihaela Nicola, șefa The Group, apare din când în când în mărturisirile lui drept persoana care a lucrat din greu la imaginea binomului.

În ciuda ego-ului exacerbat, Mihaela Nicola este o persoană puțin cunoscută în afara lumii publicității. În lumea publicității, însă, numele ei nu provoacă zâmbete sau elogii dezinteresate, ci iscă, cel mai adesea, sudălmi strecurate printre dinți de șefi de agenții care-și văd bugetele micșorate în urma unor intervenții care numai de piața liberă nu țin.

Relația Mihaelei Nicola cu SRI nu este cu adevărat vreo mare dezvăluire și nici n-a fost, vreodată, un mare secret. Mai mult, ca să arate că relația n-a fost una rușinoasă, Mihaela Nicola a și publicat în revista Serviciului Român de Informații, Intelligence, articole pline de simțire despre criza refugiaților, de exemplu. Asta, în momentele libere în care nu dădea interviuri aceleiași publicații despre modul în care s-a implicat în rebranding-ul instituției. Pro bono, desigur, căci nu avea nevoie de mărunțișul pe care l-ar fi putut obține în urma unei licitații pentru a veni cu geniala “Patria a priori”, o expresie latină de dată recentă, despre care nici măcar eruditul Maior nu s-a prins că nu înseamnă, în nici un caz, “Patria înainte de toate”.

Mihaela Nicola n-a ajuns una dintre cele mai bogate femei din România asistând pasivă la evoluția societății. Dacă a văzut un tren s-a zbătut să-l prindă, indiferent dacă acesta era plin cu politicieni sau cu militari. N-a contat, banul să curgă.

În vremea când Năstase era premier, iar doamna Nicola era șefa filialei locale a Ogilvy, art director-ii de la Ogilvy aveau, ca obligație de serviciu, să-i facă temele la desen unuia dintre fiii familiei Năstase. Pro bono, desigur, dar genul ăla de pro bono care aducea cu el contracte grase cu companiile de stat, la care alte agenții nu aveau acces pentru că, pur și simplu, companiile nu aveau bugete de publicitate decât împinse de la spate.

Prin 2005, lanțul de iubire dintre Mihaela Nicola și grupul Ogilvy s-a rupt brusc. Gurile rele spun că ruptura s-a petrecut, în parte, din cauza diferențelor culturale. Cei de la Ogilvy nu înțelegeau de ce cifra de afaceri și averile partenerilor români tot cresc, dar profitul filialei românești scade. Niște încuiați.

După o scurtă perioadă mai nefastă financiar, în care s-a ocupat de o micuță agenție de PR, Mihaela Nicola a revenit pe cai mari, înființând, alături de partenerul de afaceri și viață și de fratele său, The Group. Iar The Group a devenit rapid the shit pe piața agențiilor media, reușind cifre de afaceri mai mari decât companii care-și obțineau pe bune clienții. În 2010, de exemplu, cifra de afaceri a firmelor din cadrul The Group a fost de peste 100 de milioane de euro, într-o piață care nu mai depășea, deja, 300 de milioane.

Dar, na, când obții bugetul media de 15 milioane de euro al rebranding-ului Telekom în urma unor discuții discrete cu șefii SRI, poți să-ți găsești timp, după aia, să lucrezi pro bono la rebranding-ul instituției care ți-a făcut atât de mult bine financiar.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Excelent, profesionist, felicitari!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100