Lui Mircea Mihalache, un celebru contratenor bucureştean, emigrat în Austria, prietenii îi zic Mache. În anii ’70 a activat în sextetul „Cantabile“, foarte la modă în acele timpuri, evoluând alături de Titus Andrei, Smaranda Toscani şi Ovidiu Dumitru.
Lui Mircea Mihalache, un celebru contratenor bucureştean, emigrat în Austria, prietenii îi zic Mache. În anii ’70 a activat în sextetul „Cantabile“, foarte la modă în acele timpuri, evoluând alături de Titus Andrei, Smaranda Toscani şi Ovidiu Dumitru. Cele două camere ale micului apartament vienez în care trăieşte, din zona gării Westbahnhof, sunt pline ochi de rochii, majoritatea provenind din recuzita casată şi recondiţionată a Operei Române. Mache îşi interpretează partidele în travesti şi a prestat diverse contracte ocazionale, inclusiv la Statt-Opera, fără angajamente ferme însă. Găteşte foarte bine şi îşi pierde ceasuri întregi la bucătărie.
În perioada când a cântat în „Cantabile“ a întreţinut relaţii amicale cu Adrian Năstase, pe vremea aceea jurist cercetător la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române. Păstrează o sumedenie de fotografii şi scrisori parfumate de la Adrian. Cel mai mult ţine la o poză făcută pe litoral, în care cei doi sunt în slip şi se înlănţuie cu braţele pe după umeri. Motivul pentru care s-a despărţit de Ilinca Preoteasa, fiica baştanului comunist Grigore Preoteasa, după numai trei luni de mariaj, este cel mai mare mister al vieţii lui Adrian. Dintre toate bârfele colportate de cunoscătorii problemei, cea mai plauzibilă, atribuită chiar fostei soţii, pare ruptă din filmele lui Fellini sau Buñuel.
Citiţi textul integral în ediţia tipărită a revistei Caţavencii, pe care o găsiţi, începând de miercuri, la chioşcurile de ziare
Cornele, posteaza, te rog, si continuarea, caci in tara in care traiesc io nu ajunge la chioşcurile de ziare ediţia tipărită a revistei Caţavencii. Sau da-o in reluare, in numaru’ viitor, la rubrica „Daca doriti sa revedeti”…