Când și când, România își reafirmă statutul de țară inexplicabilă, ține să ne reamintească originile absurdului: un casier de la Lidl, o recepționistă la o sală de fitness, un agent de call-center, un paracliser și angajata unui service auto au devenit agenți de poliție ai Direcției Generale Anticorupție după ce au absolvit o postliceală de 11 luni din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne. Parlament și societate, instanțe și Curte Constituțională au discutat despre pensionările anticipate și pensii speciale, dar deloc despre starea sistemelor depersonalizate și deprofesionalizate.
Practic, despre ce vorbim? Despre instituții din ce în ce mai slabe, despre un stat mai slab. Iar asta s-a întâmplat exclusiv prin deciziile statului. Mai exact, prin deciziile celor care s-au folosit de funcții în stat pentru a-și acorda privilegii.
În acest timp s-a vorbit încontinuu de reforme. Aceasta e singura reformă care chiar s-a întâmplat: instituții mai slabe, mai deprofesionalizate. De la plagiatorul agramat de Bode la insipidul și aiuristicul Predoiu, Internele devin, practic, o jucărie. De partea cealaltă, cu Alina Gorghiu, Justiția e atât oarbă, cât și foarte-foarte mută.
La suprafață îl vedem pe Ciolacu în campanie electorală, iar dedesubt incompetența și prostia sapă galerii care vor prăbuși probabil România cu totul cândva.
Si sunt persoane care se angajeaza dar daca le cauti neamurile ….intelegi de ce le-a trimis acolo.! Sistemul nu se va prabusi usor, e ca o structura piramidala unde un angajat competent si fara neamuri si clanuri de familie duce in spate vreo 5 persoane incompetente.Pana cand se epuizeaza, se imbolnavesc si….cand intra in concediu medical, vin eminentele cenusii si le mai taie din indemnizatie.
Ce atata concediu! La munca !
Doar nu o sa munceasca protejatii !