Astă-vară, între două vizite de lucru făcute în stilul care l-a consacrat pe Ceaușescu, cu alaiul de curteni după el, pe șantierele din oraș, Nicolae Robu găsea timpul necesar de a organiza conferințe de presă în care să se rățoiască la angajații Curții de Conturi. Acuzîndu-i de abuz și depășirea prerogativelor pe auditori, primarul Robu o scotea fecioară neprihănită pe protejata sa, șefa Serviciului Resurse Umane al Primăriei, Rodica Aurelian, o cucoană ajunsă în funcție ilegal, în urma unui concurs la care n-avea ce căuta. N-o spunem doar noi, a spus-o și Justiția, în urmă cu cîțiva ani.
Sancționată de instanța de judecată,
care a pus-o să dea banii încasați necuvenit înapoi (finalmente, grație amnistiei fiscale din 2014, a rămas cu banii în buzunar), madam Aurelian a fost premiată de Robu cu șefia comisiei de etică din Primărie! Curată meritocrație. Ce-au făcut auditorii Curții de Conturi, de l-au enervat atît de tare pe cavalerul de Bega, încît acesta a simțit nevoia să sară la atac, pentru a apăra onoarea protejatei sale? Nimic altceva decît faptul că au solicitat, în timpul auditului desfășurat la Primăria Timișoara, o serie de documente, printre care și lucrarea unui anumit candidat la un concurs desfășurat în respectiva instituție. Angajat în urma acelui concurs pe postul de medic în Serviciul Public de Asistență Medicală Școlară – o entitate încăpută pe mîna Rodicăi Aurelian, deși organigrama Primăriei spune cu totul altceva –, cetățeanul arab Abdul Kareem Abid Atya era cel a cărui lucrare voiau să o vadă auditorii. Nu de alta, dar, absolvent al unei facultăți particulare din Arad cu o reputație îndoielnică, domnul Abid Atya nu făcuse rezidențiatul și nu susținuse examenul pentru gradul de medic specialist în medicina de familie, condiții obligatorii pentru ocuparea unui post în rețeaua de medicină școlară. Ca atare, auditorii Curții de Conturi voiau să afle cum a ajuns să fie plătit acest impostor din bani publici, știut fiind că salariile medicilor școlari sunt asigurate din bugetul Ministerului Sănătății.
Dar nu s-a putut.
Sabotați de Rodica Aurelian, auditorii s-au trezit și împroșcați cu noroi în mod public de primarul Robu. Și astfel, arabul impostor se face că lucrează și la această oră – unde credeți? – în inima medicinei timișorene, în cabinetul studențesc din incinta Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”. Bine, acest revoltător statu quo se datorează și ritmului extrem de lent în care se desfășoară ancheta procurorilor de la parchetul local, care, în urmă cu mai bine de un an, au deschis un dosar pe această speță avînd ca obiect infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii, dar n-au reușit încă să îi dea de capăt. Asta în condițiile în care atît reprezentanta Ministerului Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Timiș, cît și Colegiul Medicilor Timiș le-au comunicat anchetatorilor că doctorul arab nu are cum profesa fără rezidențiat și fără a fi promovat examenul de specialitate în medicina de familie.
Astfel, apatia procurorilor în acest caz, coroborată cu spatele asigurat de primar, îi dau cîmp liber de acțiune șefei Serviciului Resurse Umane, care a ajuns să aranjeze pe față concursurile de recrutare pentru posturile vacante din organigrama Primăriei.
O altă doctoriță, Alina Rosocha,
angajată în 2009 de Primărie ca asistentă medicală, a fost promovată, în 2012, după ce își luase licența la aceeași facultate particulară din Arad, pe postul de medic, fără concurs, prin încălcarea flagrantă a Ordinului nr. 698/2001 al Ministerului Sănătății. Mai mult, vreme de patru ani (din toamna lui 2012 până în toamna anului 2016), Alina Rosocha a profesat ca medic școlar fără să fi susținut examenul pentru gradul de medic specialist în medicina de familie, așa cum prevede legea. Copie la indigo a situației cetățeanului arab care simulează că lucrează în cabinetul din incinta UMFT…
Recent înființat de Primărie,
Serviciul Public Creșe Timișoara a încăput pe mînuțele unei tinere de 23 de ani, Patricia Chelbu-Goje, care după ce a promovat, în februarie, concursul pentru un post de inspector de specialitate II, adică un post de funcționar mărunt, s-a trezit propulsată direct în fotoliul de director al serviciului respectiv. Așa, pur și simplu, fără alt concurs, dorința șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, înlocuind legislația și în acest caz.
De altfel, legea nu mai contează de multă vreme în Primăria Timișoara, care a reușit să bifeze și o premieră halucinantă: rețeaua de medicină școlară coordonată de municipalitate este singura din țară în care candidații la ocuparea posturilor vacante de medici și asistente medicale nu au ca bibliografie de concurs tratate din literatura de specialitate, ci, exclusiv, legi și regulamente specifice funcționarilor publici, precum Legea 215/2001, a administrației publice locale, și Legea 477/2004 privind codul de conduită a personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice. Din 2009 încoace, de când angajările în rețeaua de medicină școlară se fac de către Primărie, șefa Resurselor Umane și subalternii săi se ocupă nu doar de preluarea dosarelor candidaților, ci și de elaborarea bibliografiei de concurs, aceiași funcționari erijându-se, de asemenea, și în examinatori ai medicilor și ai asistentelor medicale. Ar fi comic, dacă n-ar fi trist. Pare greu de crezut, dar chiar așa stau lucrurile: medicii și asistentele medicale care doresc să se angajeze în rețeaua de medicină școlară dau concurs din aceleași legi și regulamente care alcătuiesc bibliografia candidaților la ocuparea unui post vacant de îngrijitor de animale la Compartimentul Grădina Zoologică din cadrul Direcției de Mediu a Primăriei sau la ocuparea unui post vacant de casier la Biroul Garaje, Cimitire, Coșerit și Spații Utilitare.
În rest, toate bune
și frumoase la Timișoara: Robu își face selfie-uri pe șantiere, iar camarila îi culege scamele de pe haină, în timp ce impostura și corupția sufocă Primăria. Un peisaj demn de o capitală culturală europeană a anului 2021…
2.368 de vizualizări
Din păcate, așa este. Dar oamenii nu văd decât ca a lărgit două pasaje și “fură și ăsta, dar măcar face ceva”.
Trist
Ce sa zic…Moarte Lor!, si asta fiind puțin spus.
Aceeasi madam Rodica Aurelian, zisa si Tenerife a reusit sa lase in aer unul dintre cele mai bune teatre din tara, Teatrul German de Stat in timp ce ne mandrim de #TM2021. Robu a aruncat repede cu noroiu si el in fostul director pe care il lauda si cu care se mandrea cu putine luni in urma… O incompetenta, probabil paravanul multor spagi
Timisoara mai are și alte premiere…
Modificarea OUG195/2002 prin HCL-TM 266/04.07.2017
Modificarea L60/1991 prin HCL-TM 379/17.10.2017
Avem un sistem de parcare modern, exact ca-n San Francisco, doar că făra parcometre, fără tickete și doar cu plată cu SMS-ul prin OR sau Vdf… numerele de Bulgaria, gratuit! 😉
Am desfințat tramvaie să le înlcuim cu maxi-taxi, trolee cu autobuze…
Local, se cheamă dezvoltare în forță
Timisoara e orasul premierelor cu adevarat exceptionale din ROMANIA, Primaria Timisoara a desfiintat in premiera
nationala DNA-ul local dupa ce au haituit si
eliminat singurul procuror care a indraznit sa-l traga de guler pe primar.
Băgați o anchetă despre bazinul de înot de la Gen.30.
Iasă cu flări.
suntem orasul PREMIERELOR negative