Indiferent cum s-a numit procurorul general al României, de-a lungul timpului, marile dosare ale ultimelor trei decenii au strîns pagină peste pagină, strat de praf peste strat de praf, încît ar fi nevoie de un nou Heinrich Schliemann ca să descopere pînă și despre ce era vorba în dosarul Revoluției sau în cel al Mineriadei. CEDO și-a mai vîrît coada și a decis că dosarul Mineriadei din iunie 1990 a fost prost tratat de către Justiția românească. Revoluția e deja un dosar care tinde să iasă din sfera răspunderii penale, pentru a intra direct în istorie, fără însă ca vreun procuror sau judecător să se fi chinuit cu adevărat să afle adevărul.
Ei bine, între timp au mai trecut prin brațele procurorilor dosare cumplite, cu daune imense, precum Bechtel sau Microsoft 3. Care dosare, de cumplite ce erau, au fost clasate pentru că s-au prescris faptele. Aia e. Ce, ne-au făcut pe noi niște miliarde? Dă-le dreaq! Se fac zilele astea trei ani de la accidentul din Colectiv. Ei bine, dosarul acestei povești e departe de a-și fi început cu adevărat parcursul juridic. Cu greu au avut loc primele înfățișări, cu greu nu s-au mai retras judecătorii la pensie, cu greu s-au audiat public primii martori. În trei ani. În ritmul ăsta, deși lucrurile nu sunt deloc complicate, “Colectiv” va deveni o insignă în pieptul procurorilor și al judecătorilor, pe care să o mai scoată și să o lustruiască din când în când, în jurul datei de 30 octombrie.
1.468 de vizualizări
„Microsoft 3”?! 3.1 era ok cand inca mai cunosteam ceva DOS. Nu mestere. Eu sunt masochist asa ca astept ca justitia (!) sa ajunga la Windows Me sau, oroarea ororilor, Vista.