Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Meditațiile coincidente ale președintelui Iohannis

Zoom Meditațiile coincidente ale președintelui Iohannis

Cu ceva mai bine de șapte ani în urmă, înainte de a deveni, pentru prima dată, președintele României, Klaus Iohannis se cam chinuia să explice cum a ajuns domnia-sa să stăpânească șase case frumoase în Sibiu. În cele câteva luni de precampanie și campanie electorală, Klaus Iohannis a reușit să livreze mai multe povești despre achiziționarea caselor sale, povești care s-au cam bătut cap în cap.

Într-una dintre aceste povești, Iohannis spunea că a profitat de perioada în care sașii plecau din România și a cumpărat ieftin prima casă, în anul 1994. Cu doar câteva săptămâni mai devreme spusese că, de fapt, prima casă o cumpărase din darul de la nuntă. Or, Klaus Iohannis s-a căsătorit în 1989. În 1990-1991, moneda românească a cunoscut o devalorizare rapidă și este greu de crezut că mai putea să cumpere în 1994 vreo casă cu banii strânși în 1989. De fapt, nici n-a cumpărat vreo casă în 1994. Prima casă achiziționată de familia Iohannis a fost cumpărată în 1992, fiind, în același timp, și donație, într-un procent pe care familia prezidențială nu-l face public în declarația de avere. Chiar și în 1992, totuși, banii strânși la nunta din 1989 nu mai însemnau mare lucru, după o inflație de 170,2% în 1991 și o inflație de 210,4% în 1992. Atunci a apărut mitul meditațiilor. Profesorul Klaus Iohannis și profesoara Carmen Iohannis au dat meditații, zi de vară până-n seară, rotunjindu-și elegant veniturile, astfel încât să se poată lansa la modul serios pe piața imobiliară. Și totuși, merită să subliniem niște coincidențe între achizițiile imobiliare ale familiei și CV-ul lui Klaus Iohannis.

În 1997, Klaus Iohannis renunță la postul de profesor de liceu și devine inspector școlar. Brusc, zestrea imobiliară a familiei crește, odată cu achiziționarea celei de a doua case.

În 1999, Klaus Iohannis avansează în ierarhie, devenind inspector școlar general. Tot atunci apare în portofoliu și a treia casă, cea mai celebră, pe care domnul și doamna o dobândesc, în conformitate cu decizia definitivă a instanțelor, prin fals și uz de fals, și o și pierd, ulterior.

În anul 2000, Klaus Iohannis devine primar al Sibiului. La campania sa electorală contribuie (așa cum se contribuia în anul 2000, mai la negru) o mulțime de oameni de afaceri din Sibiu. Campania electorală a domnului Iohannis nu este, însă, una foarte costisitoare. În 2001, proaspătul primar, care nu mai dăduse o meditație cel puțin din 1997, își cumpără a patra casă.

În 2007, Sibiul este Capitală Culturală Europeană. Cu acest prilej, Guvernul României pompează în Sibiu sume mari de bani, bani care, gestionați de către Primărie, sunt folosiți pentru renovarea și împrospătarea centrului orașului. În același an, primarul Sibiului, același Klaus Werner Iohannis, mai cumpără două case, cele cu numărul 5 și 6.

În 2017, Klaus Iohannis pierde definitiv casa-amiral, cea din centrul Sibiului, care îi aducea o frumoasă chirie anuală de la Raiffeisen. Familia imobiliară a președintelui suferă în urma pierderii unuia dintre cei mai îndrăgiți membri, dar numai până în 2020, când, prin moștenire, numărul caselor redevine 6.

Dacă vreți, urmați exemplul prezidențial: căsătoriți-vă cu dar, dați meditații, vânați sașii care pleacă din țară. Dacă nu prindeți, însă, și niște funcții, aveți șanse mici să fiți proprietari peste șase case.

2 comentarii

  1. #1

    Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie. Cati profesori din mediul in care va duceti traiul fiecare cunoasteti care au mai mult de doua ,,case”? Eu ii stiu pe trei. Dvs? Traind in ,,capitalism” n-ar trebui sa fie rau nu? Si totusi …

  2. #2

    Chestia cu dobandirea caselor din meditatii e un banc prost. Oricate meditatii ar fi dat la preturile ,atentie de Sibiu, poate isi cumpara o garsoniera maxim doua camere. Buun, sa zicem ca-l credem dar atunci vine intrebarea cate taxe a platit la fisc ? A zis o data ca, i-auzi, nu-si aduce aminte.Trebuia sa faca dovada cu chitante de plata nu cu memoria. Ce om arunca chitantele mai ales neamt ? Oricum in arhiva fiscului nu s-a gasit nimic. E clar ca ne aflam in zona evaziunii fiscale. Sigur nu suntem naivi, toti cei care dadeau, si dau, meditatii o faceau la negru fara sa achite nimic la stat,da, dar au stat in banca lor nu sau bagat la inalte demnitati publice de unde sa dea lectii de morala si corectitudine ! L-a intrebat cineva ceva vreodata pe el si pe consoarta ca cica meditau in tandem ? Poate darul de nunta a fost in marci ,se mai practica mai ales in Sibiu si la nemti ,dar atunci,in 1989 era infractiune (decr. 210/1960). Valabil si pentru Petrov care declara nonsalant ca l-a prins Revolutia cu 60.000 $ ! Mai punem si implicarea in necuratele adoptii interbationale, evident nu pe gratis ? Omul era plin de plangeri penale,vreo 14, dupa cum a scris un ziarist cu date concrete, nr. de dosar, cu infractiuni,etc. Cum o fi scapat de toate ? Cum ,necum in afara de ce au scris unii jurnalisti, nicio institutie abilitata nu s-a aplecat asupra temelor legate de fam. KWI desii erau cacalau. Cum de altfel nu s-a lamurit nici situatia flotei comerciale, vapoare canci, bani la fel ! Cert este ca omul a avut intotdeauna spate greu sau crede cineva ca ajunge oricine din profesoras de Avrig, inspector scolar,primar si Presedinte. Cin sa fie, cin sa fie, cine e perpetuu si nu se schimba o data cu guvernele si Presedintii ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Poziții deschise la Construcții Erbașu


Istorii corecte politic
Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
  • Doamne-ferește

    8 octombrie 2024

    Istoria parcă ne duce-n burtă și parcă a uitat să ne mai nască, preafericiții cu privirea scurtă sorb borșul dogmei ce le plouă-n bască, făcînd spre lucruri zilnic reverențe căci […]

  • Lebăda grasă

    8 octombrie 2024

    Aproape fiecare secundă în care Șoșoacă vorbește costă. România plătește un tarif ridicat pentru pagubele de imagine. Cînd Șoșoacă deschide gura, țîșnesc din ea, ca o încăierare de cîini, toți […]

  • Șoșocari din toată țara, scutiți-mă!

    6 octombrie 2024

    CCR a decis că Șoșoacă n-are voie să candideze pentru funcția de Președinte. Între timp, înțeleg, și-a depus din nou candidatura la BEC și ar urma să avem o nouă […]

  • Vacile

    1 octombrie 2024

    Aceste vaci aduse din Olanda cu avionul sînt mîndria ținutului nostrum vă jur șapte țigani angajaţi să le cînte-n surdină stau ascunși în coceni pînă seara îngrijitorii sughiță sub dușuri […]

  • Infecți de serviciu

    30 septembrie 2024

    Din măgarul german a rămas azi o potaie. Din răget, a rămas un schelălăit. Lăsat din brațe, Iohannis se gudură pe lîngă fosta lui umbră. Lucrurile au luat-o razna, iar […]

Iubitori de arta