Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mihai Dinu: "Eclectic nu-i neapărat ceva rău"

Zoom Mihai Dinu: "Eclectic nu-i neapărat ceva rău"

Mihai Dinu este genul ăla de om din spatele microfonului. A fost la RFI, Total, Gold FM și fața i-am văzut-o prima dată pe site-ul Radio Guerrilla, unde a și fost director muzical. Acum este deținătorul radioului online Eclecticfm.ro, unde difuzează cele mai noi și cool hipstereli, de Pitchfork pare mainstrem comparativ cu asta. Evident, Mihai Dinu se califică pentru o discuție despre radio, în general, și muzica românească, în special.

Reporter:Ce te-a apucat să îți faci radio zilele astea, cînd presa, de orice fel, se duce-n cap?

Mihai Dinu:M-am gîndit să merg împotriva curentului. Uneori este calea cea mai simplă.

Rep.:Ce are Eclectic FM spre deosebire de alte radiouri online românești?

M.D.:Multă muzică nouă dintr-o zonă neacoperită. Rotim 90 de piese noi plus vreo 30 de recurente, ceea ce, pentru un FM, este extrem de mult. Aș putea să intru în calcule cu frecvența de rotație a grupelor, perioada la care se repetă piesele vechi, dar ar fi prea tehnic.

Rep.:Cum poți să faci bani dintr-un radio online în România?

M.D.:Habar nu am. Sper să aflu cît de curînd. Pînă una-alta, în momentul de față este un proiect susținut cu banii de acasă.

Rep.:Care sînt trupele românești pe care pariezi în 2014?

M.D.:În primul rînd, Theory Of Mind. Ca să rămîn în zonă, aș alătura și Kaleidonescu. Moebius îmi plac iar foarte tare. Aș mai adăuga Velosonics, care pot ajunge cel mai departe datorită stilului mai prietenos care poate plăcea și cuiva din mainstream. Și nu în ultimul rînd, Fine, it’s Pink.

Rep.:Te-ai gîndit la o extensie de brand?

M.D.:Desigur. Sîntem în faza în care punem la punct ultimele detalii tehnice pentru un show live, cu trupa invitată. Adică concert la radio. Apoi dorim să avem o casă de discuri care să producă albume ale artiștilor tineri. Mai sînt cîteva, dar deocamdată le ținem la cutie, nu-s foarte cristalizate.

Rep.:Ce audiență ai și ce îți propui să faci pînă la finalul anului?

M.D.:Audiența este în creștere. Este mai mult decît ne-am așteptat la început. Pînă la finalul anului ne dorim 10.000 de like-uri, cît mai organice, pe pagina de Facebook, și 1.000 de simultani. Poate la unul dintre concertele pe care le vom face.

Rep.:Unde se ascultă radioul online? În multinaționale sau unde?

M.D.:În general, la birouri. Acum nu știu dacă-s multinaționale sau nu. Curba de audiență arată clar că, deocamdată, este un radio care se ascultă la serviciu.

Rep.:Cînd se termină cu nostalgia asta optzecistă în muzică?

M.D.:Ooo, după mine aș vrea să nu se termine niciodată. Asta cu influențele care revin și revin peste ani este un subiect interesant de studiu. La prima vedere pare neprovocat, dar cred că-n spate sînt multe rotițe.

Rep.:Nu ți-ai scăzut din start numărul de potențiali ascultători punînd numele ăsta radioului?

M.D.:Ca să citez pe cineva din industrie, eclectic nu-i neapărat ceva rău.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]