Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mihai Dinu: "Eclectic nu-i neapărat ceva rău"

Zoom Mihai Dinu: "Eclectic nu-i neapărat ceva rău"

Mihai Dinu este genul ăla de om din spatele microfonului. A fost la RFI, Total, Gold FM și fața i-am văzut-o prima dată pe site-ul Radio Guerrilla, unde a și fost director muzical. Acum este deținătorul radioului online Eclecticfm.ro, unde difuzează cele mai noi și cool hipstereli, de Pitchfork pare mainstrem comparativ cu asta. Evident, Mihai Dinu se califică pentru o discuție despre radio, în general, și muzica românească, în special.

Reporter:Ce te-a apucat să îți faci radio zilele astea, cînd presa, de orice fel, se duce-n cap?

Mihai Dinu:M-am gîndit să merg împotriva curentului. Uneori este calea cea mai simplă.

Rep.:Ce are Eclectic FM spre deosebire de alte radiouri online românești?

M.D.:Multă muzică nouă dintr-o zonă neacoperită. Rotim 90 de piese noi plus vreo 30 de recurente, ceea ce, pentru un FM, este extrem de mult. Aș putea să intru în calcule cu frecvența de rotație a grupelor, perioada la care se repetă piesele vechi, dar ar fi prea tehnic.

Rep.:Cum poți să faci bani dintr-un radio online în România?

M.D.:Habar nu am. Sper să aflu cît de curînd. Pînă una-alta, în momentul de față este un proiect susținut cu banii de acasă.

Rep.:Care sînt trupele românești pe care pariezi în 2014?

M.D.:În primul rînd, Theory Of Mind. Ca să rămîn în zonă, aș alătura și Kaleidonescu. Moebius îmi plac iar foarte tare. Aș mai adăuga Velosonics, care pot ajunge cel mai departe datorită stilului mai prietenos care poate plăcea și cuiva din mainstream. Și nu în ultimul rînd, Fine, it’s Pink.

Rep.:Te-ai gîndit la o extensie de brand?

M.D.:Desigur. Sîntem în faza în care punem la punct ultimele detalii tehnice pentru un show live, cu trupa invitată. Adică concert la radio. Apoi dorim să avem o casă de discuri care să producă albume ale artiștilor tineri. Mai sînt cîteva, dar deocamdată le ținem la cutie, nu-s foarte cristalizate.

Rep.:Ce audiență ai și ce îți propui să faci pînă la finalul anului?

M.D.:Audiența este în creștere. Este mai mult decît ne-am așteptat la început. Pînă la finalul anului ne dorim 10.000 de like-uri, cît mai organice, pe pagina de Facebook, și 1.000 de simultani. Poate la unul dintre concertele pe care le vom face.

Rep.:Unde se ascultă radioul online? În multinaționale sau unde?

M.D.:În general, la birouri. Acum nu știu dacă-s multinaționale sau nu. Curba de audiență arată clar că, deocamdată, este un radio care se ascultă la serviciu.

Rep.:Cînd se termină cu nostalgia asta optzecistă în muzică?

M.D.:Ooo, după mine aș vrea să nu se termine niciodată. Asta cu influențele care revin și revin peste ani este un subiect interesant de studiu. La prima vedere pare neprovocat, dar cred că-n spate sînt multe rotițe.

Rep.:Nu ți-ai scăzut din start numărul de potențiali ascultători punînd numele ăsta radioului?

M.D.:Ca să citez pe cineva din industrie, eclectic nu-i neapărat ceva rău.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]

 • Încă puțină cenzură, că nu dați de la voi

  30 iunie 2020

  De ani de zile, Facebook, cel puțin, acționează arbitrar și nejustificat într-un demers constant de amuțire a vocilor care nu respectă comoditatea politică. Dar nu este de ajuns, se pare, […]

 • Plai cu boi

  23 iunie 2020

  Cînd dăm și noi orbește în gropi, apelăm la postumele buruienoase ale tutorelui nostru suprem, Mihai Eminescu, la micile bijuterii fără perdea, comise cu autoironie prin hîrtoapele existenței sale năprasnice: […]

 • Păcănele mii și stele făclii

  23 iunie 2020

  E mare urgență să fie ajutate două ramuri economice, zice Guvernul: HoReCa și păcănelele. HoReCa apare în pozele cu premierul și cu președintele. Are cînd chipul măsliniu al libanezului Murad, […]