Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Milionarii lunii mai (VIII)

Zoom Milionarii lunii mai (VIII)

Atunci când Viorica Dăncilă a fost adusă de la Bruxelles pentru a ocupa scaunul incomod de executantă a viselor de guvernare ale lui Liviu Dragnea, locul din Parlamentul European nu putea fi lăsat gol. Întreaga Europă ar fi fost în pericol fără un eurodeputat atât de valoros. Norocul nostru, al europenilor, că la alegerile europarlamentare se votează pe listă. Așa că în locul Vioricăi Dăncilă a intrat repede, post pe post, Maria Gabriela Zoană, absolventă de drept la „Titulescu“ și doctor în drept la Academia de Poliție. Doamna Zoană n-a prins, așadar, decât un an și patru luni de eurodeputăție, dar nu stă rău deloc din punct de vedere financiar. În doar un an a reușit să-și aducă depozitele din bănci până la 57.169 de euro, 5.908 franci elvețieni și 19.515 lei. În 2018 a cumpărat un teren de 320 de metri pătrați în București, iar în 2019 o mansardă, tot în București. Altfel, mai deține două apartamente în Pitești și unul în București. Bijuterii sau tablouri nu are, dar a avut o mașină pe care, ca o fiică iubitoare, i-a vândut-o tatălui, pentru 90.000 de lei. În schimb, în doar un an și patru luni, cât a operat la Bruxelles, doamna Zoană a reușit să încaseze de la Parlamentul European fix 271.404 euro. Salariul plus diurna, plus decontări pentru diverse cheltuieli, plus banii pentru cabinetul parlamentar. Asta, ca să ne dăm seama, din aproape în aproape, cam cât încasează fiecare europarlamentar român într-un an, căci nu toți își declară toate veniturile în declarațiile de avere. Și, de asemeni, ca să ne dăm seama de ce Gabriela Zoană candidează pentru un nou mandat. Bine, e pe locul 12 pe lista PSD, deci nu prea are șanse reale să intre în Parlamentul European din prima. Dar nu e grav, poate se întoarce director adjunct la Oficiul Național al Registrului Comerțului, că nici acolo nu se câștigă chiar puțin.

Dacă doamna Zoană are deja experiență în PE (fie doar și un an), Alianța 2020 USR-PLUS vine cu o propunere interesantă pe locul 4 al listei: Clotilde Marie Brigitte Armand. N-are experiență în politica mare, dar se ostenește de trei ani în Consiliul Local al sectorului 1. Era cât pe-aci să fie primarul sectorului 1, dar nu s-a putut. În fine, măcar suntem siguri că doamna Armand vorbește franceza, ceea ce, la Bruxelles, poate fi un avantaj, mai ales în alimentară.

Contractele cu statul ale firmei pentru care a lucrat doamna Armand s-au dovedit, până acum, extrem de profitabile, căci candidata USR-PLUS a câștigat, doar în 2018, ca director de dezvoltare, 602.374 de lei. Bine, i-a câștigat pe PFA. De ce pe PFA? Pentru că sunt impozitele mai mici. Da, cam ăsta e trend-ul în lumea bună: să încasăm salariile pe firmă sau pe PFA, ca să nu plătim impozite prea mari și ca să putem urla că nu se fac autostrăzi, spitale și alea-alea din impozitele pe care nu le plătim.

În 19 ani, familia doamnei Armand a reușit să dețină 12 terenuri (unul în Chișinău), dar toate sunt pe numele soțului. Între 1995 și 2019 s-au adăugat la zestrea comună două case de locuit și trei apartamente, iar prin camerele familiei se găsesc tablouri de 15.000 de euro și bijuterii de 3.000 de euro. În conturi nu sunt chiar foarte mulți bani. Vreo 192.464 de euro, 20.748 USD și 282.675 de lei. Mai sunt și investiții și împrumuturi de 97.000 de euro și 62.079 de lei, ceea ce nu-i chiar de colo. Dacă la toate astea Clotilde Armand va adăuga peste 200.000 de euro anual, va fi chiar bine de tot. Dar măcar suntem siguri că vorbește limba franceză.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. #1

    Dvs. cum va luati salariul?

    • #2

      Legal, pe card, plătind taxe și impozite. Dumneavoastră?

      • #3

        Pai legal e si pe PFA. ca de-aia exista optiunea in sistemul romanesc. Si probabil tot pe card ii primeste. Si da, se platesc taxe si impozite ca PFA, nu e legea junglei. Se platesc CAS, CASS, pensii, cam tot ce se platesteste la un angajat cu carte de munca pe nedefinit. Ar fi chiar mai multa alergatura pentru cineva pe PFA decat pentru un angajat normal, pentru ca trebuie sa alerge sa rezolve el chestiile pe care in mod normal le rezolva un departament de HR.

        Deci nu prea inteleg argumentatia.

        Unde e problema ca o persoana care lucreaza de mai bine de 24 de ani in sistemul privat (in orice forma ar fi angajata ea) a castigat bani suficienti cat sa puna ceva deoparte? Anormal este cand vezi o Rovana Plumb, angajata la stat cu credit de sute de mii de euro. Eu am salariul de cateva ordine de marime mai mare ca ea si nu mi-ar da nimeni creditul ala. Mai ales ca doamna isi si doneaza veniturile integral la partid.

      • #4

        Și în ce mod este ilegal să încasezi bani pe PFA? Nu așa funcționează PFAul? Îți permite să încasezi bani prestând niște servicii.

        „Legal, pe card, plătind taxe și impozite”. Prin PFA nu îi primești tot pe card, tot legal și nu plătești tot taxe și impozite? Că asta insinuezi cu comentariul de mai sus.

        Ai făcut o afirmație în articol: „Bine, i-a câștigat pe PFA. De ce pe PFA? Pentru că sunt impozitele mai mici. ”

        Ți s-a atras atenția de mai multe ori în comentariile de pe Facebook că acest lucru nu este adevărat, dar le-ai ignorat fără nicio grijă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Screenshot
Istorii corecte politic
Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
  • Balada triștilor băcani

    3 septembrie 2024

    Printre dugheni, pe strada Zece mese, acum o sută şi ceva de ani, a fost zărit, cu orbitoare fese, îngerul trist al triştilor băcani. Era un semn al crizei monetare, […]

  • Coridorul Ciucă

    2 septembrie 2024

    E un proiect de infrastructură politică menit să unească două zone defavorizate ale României: PNL și Palatul Cotroceni. Nu s-a făcut licitație, a fost încredințare directă. Se zice că Iohannis […]

  • Galben impostor

    1 septembrie 2024

    Nimic nu pare mai ridicol, în ultima perioadă, decât marota dreptei unite, pe care fel și fel de trompete o flutură în public, provocându-și erecții și visând umed la fotoliul […]

  • Actorul

    29 august 2024

    Azi scriem poezia pe mari bucăţi de pîine, arta-i maşinăria de curăţat cartofi, chiar tu vei fi cartoful sortit zilei de mîine, actor retras ca melcul în pantofi. Iată cum […]

  • Vînătoarea candidatului normal

    26 august 2024

    De mai bine de un an, în codrii sălbatici ai PSD a început o vînătoare grea. Hăitașii au scuturat tufele partidului, au fluierat și au chiuit ca să pună vînatul […]

Iubitori de arta