Nu mai constituie o infracțiune falsul în declarația de avere. Ideea e că bunurile pământești nu mai au nici o valoare, pentru că oricum nu poți să le iei cu tine pe lumea cealaltă. E știut că o mașină își pierde peste 50% din valoare în momentul în care o conduci pe lumea celalaltă și ieși cu ea pe porțile Raiului.
Procurorii nu mai pot folosi în instanță probe care au fost luate fără acordul scris al inculpatului.
Procurorii nu mai au voie să ridice de la locul faptei probe care dovedesc că inculpatul are televizor, deși s-a lăudat la toată lumea că e hipster și că n-are în casă așa ceva, pentru că la televizor se uită numai oamenii bătrâni și de la țară.
Infracțiunea de abuz în serviciu se prescrie în doi ani dacă inculpatul a avut mustață în această perioadă. Se presupune că timpul subiectiv pe care l-a resimțit inculpatul e mult mai mare, pentru că mustața e foarte greu de întreținut.
Se aplică regula celor cinci secunde: dacă procurorul n-a deschis dosar penal în termen de cinci secunde de la comiterea infracțiunii de tâlhărie sau omor, fapta se prescrie. Termenul de prescriere se prelungește la zece secunde dacă procurorul apucă să strige „piua”.
Se consideră că toate pedepsele din Codul Penal sunt exprimate în ani de câine. Cum un an de om înseamnă șapte ani de câine, o pedeapsă de 3,5 ani, cum a primit Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, se traduce prin șase luni de închisoare.
Abuzul în serviciu se dezincriminează, pentru că măcar inculpatul e un om de nădejde și are un serviciu. Se va păstra ca infracțiune doar abuzul în șomaj.