1457 – Prima atestare documentară a Eurovisionului, într-un act adimistrativ în care se menționează că negustorii genovezi le-au dat venețienilor 12 puncte, după ce și venețienii au votaseră masiv pentru ei. Voievodatele române nu s-au arătat deloc solidare între ele, moldovenii preferând să le dea punctaj maxim leșilor.
1550 – Moldova participă la Eurovision cu balada rock Miorița, însă e descalificată pe motiv că piesa e prea veche, ea venind practic din negura vremurilor.
1653 – Malta este atestată documentar pentru prima oară, într-o cronică despre finala din acel an a Eurovisionului. Potrivit cronicii, Malta termină pe locul 15, cu două poziții mai sus decât în anul precedent.
1707 – Țarul Petru cel Mare îi obligă pe toți concurenții ruși de la Eurovision să-și radă bărbile.
1806 – Napoleon e decis să cucerească marele trofeu al Eurovisionului, dar e învins de concurenții Prusiei, Austriei și Rusiei țariste, terminând pe ultimul loc, în special din cauză că a ținut să se prezinte cu o piesă în franceză.
1859 – Țara Românească și Moldova se unesc, după ce divanurile ad-hoc din cele două principate decid să trimită la Eurovision același concurent.
1944 – Churchill și Stalin cad de acord ca România să dea 90% din puncte Uniunii Sovietice și doar 10% Marii Britanii.
2011 – Un călugăr bătrân amintește de o veche profeție, care spune că toate războaiele, molimele, cataclismele naturale și invaziile extraterestre care se produc în prezent anunță de fapt că în curând o femeie cu barbă va câștiga la Eurovision.
2014 – După Vladimir Putin anexează Crimeea, Uniunea Europeană amenință Rusia cu sancțiuni care pot merge până la nearcodarea de puncte suficiente pentru un loc onorabil în finala Eurovision.