1711 – Învins de turci în bătălia de la Stănilești, Dimitrie Cantemir își dă seama că a pierdut o bătălie, dar nu și războiul. Moment în care decide să abandoneze urgent războiul, până nu-l pierde și pe ăla.
1784 – Țăranii conduși de Horea, Cloșca și Crișan sunt învinși de trupele imperiale austriece. Ca să-și ia revanșa, iobagii îi provoacă pe soldații austrieci la o întrecere similară de sapă, coasă și legat snopi de grâu.
1821 – Tudor Vladimirescu intră în București, în fruntea unei armate de panduri. Aceștia devastează sediul PNȚCD, unde găsesc bani falși, droguri și mașini de scris. Se pare că mașinile de scris erau cele mai dubioase lucruri descoperite de panduri, deoarece nu se inventaseră încă la acea dată.
1877 – Armata română trece Dunărea ca să se bată cu turcii în Bulgaria. Se pare că principele Carol I a ales să poarte războiul în Bulgaria în special datorită prețurilor mai mici și a condițiilor de luptă mai bune.
1913 – Armata română intră iar în Bulgaria, cu ocazia celui de-al doilea Război Balcanic. În timpul invaziei, mai mulți ofițeri se plâng că li s-a furat mașina chiar din fața taberei de campanie, iar poliția bulgară nu vrea să facă nimic, întrucât e coruptă.
1916 – Armata germană ocupă Bucureștiul. Se pare că ocupația germană a fost atât de dură încât, dacă ieșeai sâmbăta seară în Centrul Vechi, nu putea să găsești o masă liberă, deoarece era ocupat peste tot.
1919 – Confuzia dintre Budapesta și București îi face pe liderii marilor puteri să nu vadă nimic suspect în faptul că armata română tocmai a intrat în capitala Ungariei.
1944 – Retragerea armatei române din calea celei sovietice e întârziată considerabil în zona Prutului, din cauza vameșilor care vor să se asigure că militarii noștri nu au la ei țigări de contrabandă.
2004 – România devine membră NATO. Apartenența noastră la NATO e foarte utilă, deoarece, de acum încolo, dacă vreun taliban îi atacă pe militarii români din Afganistan, e ca și cum i-ar ataca pe cei ai oricărei alte țări membre.