Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria terorismului în România

Zoom Momente esențiale din istoria terorismului în România

50 î.e.n. – Alertă teroristă în regatul dac, după ce un telefon anonim anunță că cineva vrea să ardă toate viile din Dacia.

895 – Localnicii din Bazinul Carpatic se tem că, odată cu migranții maghiari, vor veni în Europa și teroriști. Arestarea recentă a lui Beke István Attila arată că bănuielile lor erau întemeiate.

1462 – Alertă teroristă în Țara Românească. Vlad Țepeș găsește într-o tabără turcească din apropiere de Târgoviște peste o sută de mii de ieniceri și de spahii, pe care sultanul voia să-i folosească într-un atac împotriva Țării Românești.

1480 – Ștefan cel Mare se teme tot mai mult că țara va rămâne fără talente. El și-ar dori ca băieții moldoveni care sunt crescuți la Stambul în legea turcească și transformați în ieniceri să revină la un moment dat în Moldova și să aplice acasă tot ce-au învățat în străinătate. Însă, evident, nu într-un cadru organizat, conduși de un vizir.

1490 – Ștefan cel Mare se gândește tot mai serios să trimită trupe în Orientul Mijlociu. Nu cine știe ce, doar câteva detașamente de răzeși care să otrăvească fântânile și să ardă holdele.

1595 – Mihai Viteazul mărturisește că se teme de terorism, deoarece acesta presupune un război neconvențional și asimetric foarte greu de gestionat. De exemplu, teroriștii sunt mai mulți și mai bine organizați decât armata lui. Practic, singurele avantaje ale oștenilor lui Mihai sunt elementul supriză și faptul că nu au nimic de pierdut.

1710 – Atac terorist lângă Vaslui, acolo unde un terorist otoman otrăvește toate fântânile din județ. Din fericire, nu se înregistrează victime, deoarece, să fim serioși, cine bea apă în Vaslui?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

Ultimele articole