50 î.e.n. – Alertă teroristă în regatul dac, după ce un telefon anonim anunță că cineva vrea să ardă toate viile din Dacia.
895 – Localnicii din Bazinul Carpatic se tem că, odată cu migranții maghiari, vor veni în Europa și teroriști. Arestarea recentă a lui Beke István Attila arată că bănuielile lor erau întemeiate.
1462 – Alertă teroristă în Țara Românească. Vlad Țepeș găsește într-o tabără turcească din apropiere de Târgoviște peste o sută de mii de ieniceri și de spahii, pe care sultanul voia să-i folosească într-un atac împotriva Țării Românești.
1480 – Ștefan cel Mare se teme tot mai mult că țara va rămâne fără talente. El și-ar dori ca băieții moldoveni care sunt crescuți la Stambul în legea turcească și transformați în ieniceri să revină la un moment dat în Moldova și să aplice acasă tot ce-au învățat în străinătate. Însă, evident, nu într-un cadru organizat, conduși de un vizir.
1490 – Ștefan cel Mare se gândește tot mai serios să trimită trupe în Orientul Mijlociu. Nu cine știe ce, doar câteva detașamente de răzeși care să otrăvească fântânile și să ardă holdele.
1595 – Mihai Viteazul mărturisește că se teme de terorism, deoarece acesta presupune un război neconvențional și asimetric foarte greu de gestionat. De exemplu, teroriștii sunt mai mulți și mai bine organizați decât armata lui. Practic, singurele avantaje ale oștenilor lui Mihai sunt elementul supriză și faptul că nu au nimic de pierdut.
1710 – Atac terorist lângă Vaslui, acolo unde un terorist otoman otrăvește toate fântânile din județ. Din fericire, nu se înregistrează victime, deoarece, să fim serioși, cine bea apă în Vaslui?
12 vizualizări