Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Corneliu Vadim Tudor

Zoom Momente esențiale din viața lui Corneliu Vadim Tudor

1769 – Se naște Napoleon Bonaparte (1769-1821), împărat francez.

1815 – Napoleon e învins la Waterloo, însă acuză fraude mari și o intervenție a ambasadei americane, care a dispus abuziv ca englezii să cîștige bătălia.

1949 – Se naște Corneliu Vadim Tudor. Lunile următoare sunt de coșmar pentru părinții Tribunului, deoarece acesta adormea foarte greu, preferând ca noaptea să stea treaz și să lucreze la un compendiu despre istoria românilor de dincolo de Carpați.

1951 – Corneliu Vadim Tudor rostește primele cuvinte. Din păcate, nu le putem reproduce aici, deoarece ar trebui apoi să-i dăm un drept la replică persoanei căreia îi erau adresate.

1953 – Personalitatea vulcanică e a tribunului e greu de ghicit din primele versuri pe care le scrie, un poem slugarnic închinat educatoarei.

1960 – Vadim Tudor ia nota maximă la limba română, pentru un pamflet despre cum și-a petrecut vacanța de vară.

1964 – Adolescentul Corneliu Vadim Tudor cunoaște primii fiori ai iubirii, însă, imediat ce fata îl părăsește, scrie un pamflet nimicitor despre cum a reîntâlnit-o beată și pișată pe ea.  

1967 –  Corneliu Vadim Tudor intră la Facultatea de Filosofie, după ce îi pică exact subiectul pentru care se pregătise cel mai bine: ”Ce poreclă ofensatoare i s-ar potrivit lui Immanuel Kant?”

1970 – Se culcă pentru prima oară cu trei femei deodată, toate personalități ale aceleiași gagici puțin nebune.

1980 – Îi dedică un poem mediocru Elenei Ceaușescu. Mult mai târziu avea să explice că acela a fost un act de dizidență, deoarece a luptat împotriva regimului încercând să-l facă gelos pe dictator.

1989 – În zilele revoluției, o vede la televizor pe Elena Ceaușescu legată, la fel ca în fanteziile lui. Vadim Tudor încearcă să o salveze, dar e oprit de o persoană înarmată: un medic îl atacă mișelește cu un ac intramuscular și-i descarcă o seringă în braț.

1996 – Se clasează abia pe locul 5 la alegerile prezidențiale, însă, ca de obicei, consideră că de vină sunt ungurii, homosexualii, țiganii și evreii, întrucît nu l-au votat.

2012 – Anunță că se retrage din politică, deoarece două mandate de președinte al României, un mandat în fruntea ONU și șefia Băncii Mondiale timp de zece ani i-au fost de ajuns.

11 vizualizări

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
Iubitori de arta