Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața Patriarhului Daniel

Zoom Momente esențiale din viața Patriarhului Daniel

1951 – Vine pe lume Daniel Ciubotea, viitorul patriarh, la clasa business a unei maternități de provincie. Pentru că e băiat, părinții îi cumpără o mitră arhierească de culoare albastră.

1952 – Părinții lui Daniel nu sunt siguri dacă fiul lor nu poate să meargă din cauză că are o problemă ortopedică sau pur și simplu sunt extrem de incomode straiele alea bisericești cusute cu aur și motive bizantine.

1957 – Daniel le spune părinților să nu-i mai cumpere mașinuțe, ci păpuși Barbie, deoarece n-are niciun sens să bagi mașinuțe în replica miniaturală a Catedralei Mântuirii Neamului cu care se joacă toată ziua.

1960 – Auzind că învățătoarea vrea să predea tabla înmulțirii, Patriarhul Daniel își exprimă speranța că nu va fi vorba despre tabla înmulțirii la om, deoarece copiii sunt prea mici să afle asemenea lucruri.

1964 – Patriarhul Daniel îl pune la punct imediat pe profesorul de matematică, amintindu-i că e un simplu dascăl, ceea înseamnă că în ierarhia bisericească e subalternul lui.

1965 – Ajuns la vârsta adolescenței, Daniel trăiește experiența unică a primei iubiri. Viitorul Patriarh petrece o seară de vis în oraș alături de o bancnotă de o sută de lei, pe care o duce în cele mai elegante localuri și căreia încearcă să-i facă toate poftele. Din păcate, Daniel suferă cu ocazia asta și prima decepție în dragoste, deoarece bancnota îl părăsește și pleacă în lume cu un cizmar la care Patriarhul fusese nevoit să-și repare ghetele.

1969 – Pe măsură ce se maturizează, Daniel înțelege tot mai multe lucruri esențiale despre viață. De exemplu, își dă seama că ceea ce contează cu adevărat pe lumea asta sunt banii, deoarece degeaba ai prieteni dacă nu poți să cumperi cu ei bani.

1970 – Vrând să se lanseze în afacere, Daniel își deschide prima episcopie într-un garaj.

1989 – Daniel nu vede cu ochi buni Revoluția, deoarece ultima revoluție de care auzise, revoluția știinifică, făcuse mult rău Bisericii.

2008 – Patriarhul renunță la ideea nebunească de a construi un întreg cartier rezidențial de Catedrale ale Mântuirii Neamului și se rezumă la una singură. Catedrala va avea totuși o replică în Las Vegas, între copia Turnului Eifell și reproducerea miniaturală a Piramidei lui Keops. 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Poziții deschise la Construcții Erbașu


Istorii corecte politic
Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
  • „Dumnezeu și-a întors fața înspre români!“ (citat din clasici)

    10 decembrie 2024

    Ai vrea să mă visezi întins pe-o targă la spitalul nouă, c-o sîrmă-n rît, deplin convins că n-o să mă mai fac că plouă. Cu voi la troacă să consimt, […]

  • Lungul drum al beznei către noapte

    9 decembrie 2024

    Rămas fără lumină, fără gaze și fără Internet, profetul magnetic din Izvorani simte pe pielea lui năpraznica ripostă a statului român (dacă nu cumva doamna Cristela a uitat să plătească […]

  • Iartă-mă, Doamne, că m-am născut în România!

    3 decembrie 2024

    Țara noastră a devenit scena unde se joacă o farsă de zile mari, cu actori care nu-și cunosc rolurile și bat cîmpii cu grație în aplauzele a douăzeci de milioane […]

  • You motherfuckers!

    2 decembrie 2024

    Telefonul trebuie să fi venit luni, 25 noiembrie, dimineața, cînd numărătoarea îl proiectase pe Călin Georgescu, iremediabil, în vîrful clasamentului. Peste ocean era miezul nopții, vocea era furioasă. Dincoace, la […]

  • Crăciun

    26 noiembrie 2024

    În spatele templului e-un coteț de găini, cîțiva saci cu mălai, marmura pentru zeii de-ocazie, o tigaie încinsă, vestalele sporovăiesc în pauză ca dizeozele, fac gargară cu ceai, temătoare de […]

Iubitori de arta