Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O noapte de omor, la mine-n dormitooor!

Degeaba aţi bocit ca muierile cînd taie ceapa pentru chiftele, România nu-i o ţară în care cresc doar prostovani incapabili să ia Bac-ul. Hai, suflaţi năsucul în carpeta cu „Răpirea din serai“, ştergeţi lacrimile de maieu şi bucuraţi-vă: avem şi contraexemple.

 

Bunăoară, fiţi mîndri de tînărul Vasile Cristea din Constanţa, băiet cu principii morale solide (lucru rar într-o societate atît de decadentă ca a noastră). Omul i-a promis concubinei că-i va fi alături pînă la moarte şi s-a ţinut de cuvînt. A încercat ea să-l testeze ameninţîndu-l cu despărţirea? A scos şi el cuţitul, a fugărit-o prin casă, a găurit-o pe unde a nimerit, totul dintr-un simţ înnăscut al dragostei şi al datoriei.

Că fata a fugit ca o mîrlancă pe geam se-nţelege de la sine (aşa-s femeile, complet lipsite de etică), important e că Vasile a găsit o soluţie. „Noblesse oblige“, şi-a spus mîndru, „vor vedea ei ce-nseamnă să fii gentleman din cartierul Abator!“ Şi – hîrşti-hîrşti! – şi-a tăiat jugulara. De două ori, chestie care-i face pe poliţiştii locali să bănuiască mai degrabă o crimă decît o sinucidere. Păi, cum să priceapă nişte inşi care fac treaba pe jumătate că există oameni care nu se lasă nici morţi pînă nu se sinucid cum trebuie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale