Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oamenii noi ai PNL și legile care nu-i interesează

Zoom Oamenii noi ai PNL și legile care nu-i interesează

La începutul lunii martie a acestui an, pe când președintele Iohannis visa cu ochii deschiși alegeri anticipate, iar PNL era convins că va câștiga fluierând alegerile locale, Marcel Vela anunța ritos că partidul domniei-sale are un super-candidat pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin. Candidatul nu este altul decât Romeo Dunca, omul, eroul, antreprenorul, milionarul, dezvoltatorul.

Romeo Dunca este un erou

Este primul român care a participat la Raliul Paris-Dakar pe motocicletă, în 2005. Nu știm dacă în calitate de erou sau în calitate de român a opinat, în timpul raliului pe care l-a terminat pe locul 79, că Paris-Dakarul ar trebui interzis. Nu pentru că a devenit locul de joacă al unor oameni cu bani, care nu dau doi bani pe locurile prin care trec, ci pentru că este prea solicitant pentru competitori. Bine, Romeo Dunca s-a dus la Dakar fără să știe unde merge. A crezut că este o plimbare de plăcere și că poate face față doar pentru că se mai dă cu motorul de enduro și are bani. Nici măcar nu se dăduse până atunci pe nisip, dar se băgase într-o competiție pe nisip, poate cea mai dură din lume: „În prima etapă mi-a fost greu, fiindcă rulam pentru prima oară pe o astfel de suprafaţă. Pe măsură ce am avansat în concurs m-am deprins cu tehnicile de mers“ (hotnews.ro, 13 ianuarie 2005).

Romeo Dunca este un milionar

A înființat în 1994, în calitate de acționar unic, firma Dunca Expediții, care devenise, la un moment dat, una dintre cele mai mari firme de transport din România, cu peste 800 de angajați și operând 500 de camioane.

Forbes i-a cotat averea, la un momentdat, la 14-15 milioane de euro, iar el însuși a declarat în mai multe rânduri că ar fi obținut, de-a lungul timpului, un profit net de aproximativ 16 milioane de euro numai din Dunca Expediții. Totuși, în 2014, când divorțul de mama celor patru copii ai săi a ajuns în faza de partaj, cu scandal public, Romeo Dunca a dus la tribunal o adeverință de salariu de 6.000 de lei, din care instanța a stabilit o pensie alimentară de 2.200 de lei. Adevărul e că mai mereu Romeo Dunca s-a plâns că afacerile merg prost, așa că n-avea cum să plătească mai mult pentru întreținerea copiilor săi. Oricum, este o problemă personală a familiei Dunca, nu insistăm. Voiam doar să creionăm puțin personajul.

Romeo Dunca este, acum, un liberal

și un politician care se va pune în slujba concetățenilor săi. „Statul este ca un bandit la drumul mare, care ia tot, nu lasă nimic și nu ajută cu nimic“, asta spunea Romeo Dunca în Forbes, în octombrie 2019. La nici cinci luni de atunci, se hotărâse să canddideze pentru o funcție în administrația publică. Să aducă el pe drumul cel bun banditul la drumul mare, să-l facă să-i pese de investitori, de contribuabili, de oamenii de afaceri, de țară, de una, de alta.

Dar omul de afaceri de care-i pasă cel mai mult lui Romeo Dunca este chiar Romeo Dunca. Dacă ar fi fost vorba doar despre o implicare în politică în scopul îmbunătățirii vieții oamenilor, atunciRomeo Dunca ar fi candidat în județul său, în Timiș. Dar acolo are o afacere care merge, în timp ce în Caraș-Severin vrea să facă niște afaceri care să-i aducă și mai mulți bani, afaceri care nu merg deocamdată din cauza autorităților. Ei, când ar deveni Romeo Dunca autoritatea, poate altfel ar sta lucrurile.

De ani de zile, Romeo Dunca

vorbește despre o investiție fabuloasă în turismul din Caraș-Severin. Ar vrea, spune el, să construiască un domeniu schiabil în Munții Țarcu, arie protejată și sit Natura 2000.

Romeo Dunca voia să dezvolte un proiect pe Muntele Mic și un altul pe Nedeia. Zona Muntele Mic este, spun ecologiștii, o zonă deja antropizată. Romeo Dunca a reușit, până în acest moment, să și facă câte ceva pe Muntele Mic, prin Nordica Turism, o firmă deținută de Dunca Imobiliare. Două instalații (teleschiul Nordica și telescaunul Vâlșanu) și trei pârtii. Dar lupta cea mare a lui Dunca se dă pentru dezvoltarea altui proiect, Nedeia, unde însă nu prea reușește să facă nimic. De aceea ar avea nevoie de un om favorabil la conducerea CJ Caraș-Severin. Și cine i-ar putea fi mai favorabil, dacă nu el însuși?

Problema este că Nedeia este o zonă protejată neantropizată, iar ecologiștii se opun proiectului, în timp ce Ministerul Mediului refuză să aprobe dezvoltarea unui domeniu schiabil într-o zonă protejată.

Dar Romeo Dunca nu este omul

care să se împiedice de legi și avize. Dacă nu primește un aviz, dacă i se refuză fantezia de a distruge natura, sare imediat și-i acuză pe toți că sunt corupți, că au luat șpagă, că sunt niște nenorociți ordinari care au ceva cu el și cu proiectele lui. pentru că sunt corupți, evident, deși nu produce niciodată vreo dovadă pentru a-și susține afirmațiile.

Mai mult, Romeo Dunca este cel care, fără nicio jenă, a încălcat flagrant legea.

În 2009, fără să aibă nici o autorizație de construcție, nici un plan urbanistic, nimic, Romeo Dunca și-a construit, lângă Vârful Brusturului din Munții Țarcu, sit Natura 2000, o cabană cu amprenta la sol de 130 de metri pătrați, având parter, etaj și demisol. Milionarul, omul, eroul își numește proprietatea „Cabana fără preț“, pentru că a ridicat-o ducând materialele de construcții cu elicopterul, în mai bine de 500 de ore de zbor care l-ar fi costat cel puțin 500.000 de euro. Plus costul materialelor și al manoperei.

Fiind construită ilegal, într-o arie protejată, până la urmă Judecătoria Caransebeș a dispus în 2017 demolarea cabanei. Romeo Dunca a fost nemulțumit, amintind mereu că el a ridicat construcția în urma unei înțelegeri verbale cu primarui din Zăvoi. Și a făcut apel. Apel pe care l-a pierdut în 2019. Desigur, însă, nu a demolat cabana nici până azi, căci legea e lege până intri în politică și speri să câștigi alegerile pentru PNL.

Ultima ispravă a lui Romeo Dunca, omul, eroul, politicianul,

datează din 30 mai, în plină stare de alertă, când a organizat un eveniment dedicat practicanților de mountain bike pe Muntele Mic, în arealul comunei Turnu Ruieni. Primarul din Ruieni spune că ar fi participat 100 de oameni, Romeo Dunca spune pe FB că n-ar fi participat decât 20. Numărul este mai puțin important, pe 30 mai fiind încă interzise evenimentele sportive. Doar că jandarmii prezenți la fața locului au declarat primarului din Turnu Ruieni că Jandarmeria a aprobat evenimentul. Cum Jandarmeria nu poate decât să emită avize pentru astfel de evenimente, aprobările fiind de competența Uniunii Administrativ-Teritoriale, pur și simplu Jandarmeria și-a depășit grav atribuțiile. Dar, fiind vorba despre candidatul lui Marcel Vela, care, ca ministru de Interne, conduce și Jandarmeria, ce nu fac deja instituțiile statului pentru omul nou al partidului? Că Dunca a încălcat prevederile stării de alertă organizând evenimentul cu pricina e una. Dar că a adus excavatoare și mașini de mare tonaj pentru a amenaja pistele de MTB, dizlocând brazde și stânci dintr-o arie protejată ne spune destul de clar ce ar face omul respectiv dacă ar și ajunge să obțină puterea în județul Caraș-Severin.

Ei, asta e, nu ne luăm noi de la încălcarea unor legi, când e vorba despre a lupta cu corupții.

4.676 de vizualizări

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    La fel a fost și la Cheile Gradistei, in Moieciu. Acolo, unde facea Codruța reuniunile…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
Iubitori de arta