Orice se poate spune despre Lia Olguța Vasilescu, inclusiv că a distrus a doua sau a treia sau a patra oară fotbalul craiovean, dar nimeni, absolut nimeni nu-i poate nega calitățile de bun gospodar. Florin Popescu, de exemplu, era de patru ani președinte de Consiliu Județean. În Dâmbovița, știa foarte bine că are alegeri locale de câștigat în 2012, dar, cum îi șade bine delăsătorului, a făcut rost de 70 de tone de pui pentru campanie tot pe ultima sută de metri. Nu se face, nene, pur și simplu nu se face.
Ei bine, Lia Olguța Vasilescu e din altă ligă: aia a oamenilor prevăzători. Așa se face că, pe 2 februarie, Primăria Craiova a anunțat pe SEAP o licitație pentru alimente: mălai, făină, orez, zahăr, ulei. Totul împărțit în cinci loturi, cu o valoare totală estimată de 2.046.000 de lei cu tot cu TVA. Și pentru că totul a fost pregătit din timp, pe data de 14 aprilie 2014 se și semnau contractele cu câștigătorii licitației, valoarea finală a contractului-cadru fiind, culmea, egală cu cea estimată. Adică exact 2.046.000 de lei cu tot cu TVA.
În banii ăștia ar trebui să intre următoarele cantități maxime: 66.000 de kilograme de mălai, 132.000 de kilograme de făină, 66.000 de kilograme de orez, 132.000 de kilograme de zahăr și 132.000 de litri de ulei.
Să-și fi deschis Primăria Craiova o mega-cantină, din care vrea să hrănească tot județul? Nu, desigur, iar dacă stai să asculți explicații, cu siguranță că este vorba despre ajutoare pentru oamenii nevoiași ai urbei, care n-ar putea supraviețui fără alimentele furnizate de Primărie. OK, putem crede asta, dar cum pe data de 25 aprilie a început oficial campania electorală, n-ar fi de mirare ca alimentele cumpărate de Primăria Craiova să se regăsească plenar în pungile destinate impulsionării alegătorilor din parohia Olguței, mai ales că tot ceea ce s-a achiziționat se potrivește de minune conținutului standard al plaselor cu mită electorală distribuite la ultimele ediții de alegeri. Și uite-așa, nu doar că USL trăiește, da-ți mai și dă să mănânci, alegătorule, doar-doar te-oi duce să votezi pe cine trebuie.
În plus, Florin Popescu, ia aminte cum se face: frumos, legal, cu licitație, cu mai multe oferte, pe bani publici. Nu așa, ca fraierul, pe banii unui privat, dar fără forme legale.