Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Onoarea Radiodifuziunii Române are picioare scurte

Zoom Onoarea Radiodifuziunii Române are picioare scurte

Picioare scurte și halenă amintind de budanele în care se răgazuiesc fructele înainte de marea transformare în alcool.

Bună seara, stimați ascultători ai Radio România 3Net. Ce faceți? Ce mai faceți? Dar dumneavoastră, ascultătorii Radio România Actualități, ai Radio România Cultural și așa mai departe?

Nu sunteți bucuroși, fericiți, mândri și nu vi se umple inima de simțul datoriei îndeplinite, al sacrificiului făcut pentru dumneavoastră de către lucrătorii Societății Române de Radiodifuziune, lucrători care nu mai știu ce să facă pentru a vă oferi cele mai bune programe, cele mai sigure, cele mai pline de onoare din cap până-n vârful degetelor de la picioare? Dacă nu sunteți nici bucuroși și nici mândri și nici fericiți, de ce oare nu sunteți?

Nu știți dumneavoastră oare că în SRR, la Radio 3Net, există o angajată care, de patru ani, lucrează intens la un material care va zgudui din temelii modul în care vedem viața și lumea?

Nu știți dumenavoastră că, pentru a nu vă pune sănătatea în pericol, angajata cu pricina lucrează de acasă, de patru ani, ca pe vremea pandemiei, deși pandemia s-a terminat de mai bine de doi ani?

Știți oare că respectiva angajată își aprofundează atât de mult materialele, le verifică atât de minuțios și are atât de mare grijă în a-și alege fiecare literă, încât de ani buni nu a mai produs nici un material radiofonic pentru instituția care o plătește?

Dacă știați și nu vă bucurați, sunteți niște neoameni. Dacă nu știați, aveți o scuză că nu vă bucurați, iar dacă știați și vă bucurați înseamnă că, de fapt, sunteți chiar Nicoleta Balaci, angajata cu pricina.

Dar, de puțină vreme, doamna Nicoleta Balaci nu este doar omul care stă în telemuncă, cu deplina înțelegere a șefilor săi, deși telemunca a încetat să mai funcționeze în instituțiile de stat, ci și unul dintre cei cinci membri ai Consiliului de Onoare al SRR.

Poate ați mai citit asta pe la noi, poate nu, oricum o spunem iar: doamna Balaci nu ar prea fi avut voie să participe la alegerile pentru Consiliul de Onoare al SRR din pricina unei decizii a CNCD, care o condamnă pentru hărțuire și discriminare. Decizie, de altfel, rămasă definitivă și după contestarea în Justiție.

Și dacă ar fi doar asta. Cu ani în urmă, după ce a tras sforile ca fiul său să fie angajat în SRR, doamna Balaci s-a dezlănțuit împotriva unor colegi care îndrăzniseră să conteste legalitatea acestei angajări. Și, în acest proces de dezlănțuire, a început să-și amenințe colegii cu moartea: „Dacă vreodată îmi veți mai ataca copilul, muriți!“. Și, poate pentru a întări că-și poate duce până la capăt amenințările, îi informa pe respectivii că fiul său este logodit cu fiica unui general SIE. Asta deși, se știe, SIE nu are voie să ucidă pe nimeni pe teritoriul național.

Doamna asta, așadar, despre care poveștile sunt mai multe și mai lungi, dar la fel de sulfuroase, este membră în Consiliul de Onoare al SRR. Colegii din respectivul consiliu speră ca doamna să presteze de la distanță și la întâlnirile periodice ale consiliului. Căci, spun ei, dacă vor să se simtă ca la bodegă, se duc la bodegă, nu-i nevoie să vină ea la ei.

4 comentarii

  1. #1

    L-as intreba pe d-l Croitoru, director la Radio Cultural de ce a desfiintat cele doua emisiuni de muzica clasica din zilelw de miercuri si vineri la ora 19. Erau cele mai atractive puncte de reper al acestui post de radio, care este incarcat de vorbarie si fara muzica. In schimb atunce o troglodita din Argentina, capatuita prin Romania sa cante tangouri romanesti din perioada interbelica. De asemeni aduce pe Horia Moculescu care se compara cu George Grigoriu cu Marius Teicu ca si compozitor, ori el este departe cel putin cu cativa ani lumina de acesta.
    D-le DIrector, care este directia dvs. De cand nu ati mai adus muzica clasica la Radio Romania Cultural: in afara de vorbarie de 2 ore cu Magdalena Tara.

  2. #2

    Am uitat sa formulez o concluzie: La Radio Romania Cultural este multa vorbarie si putina muzica buna. Eu ca ascultator de dinaite de epoca Croitoru, intelegeam mai multe din muzica decat din vorbarie. Daca este Bach sau Beethien, vreau sa-i ascult, nu sa-mi spuna Magdalena Tara ce ascult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Poziții deschise la Construcții Erbașu


Istorii corecte politic
Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
  • „Dumnezeu și-a întors fața înspre români!“ (citat din clasici)

    10 decembrie 2024

    Ai vrea să mă visezi întins pe-o targă la spitalul nouă, c-o sîrmă-n rît, deplin convins că n-o să mă mai fac că plouă. Cu voi la troacă să consimt, […]

  • Lungul drum al beznei către noapte

    9 decembrie 2024

    Rămas fără lumină, fără gaze și fără Internet, profetul magnetic din Izvorani simte pe pielea lui năpraznica ripostă a statului român (dacă nu cumva doamna Cristela a uitat să plătească […]

  • Iartă-mă, Doamne, că m-am născut în România!

    3 decembrie 2024

    Țara noastră a devenit scena unde se joacă o farsă de zile mari, cu actori care nu-și cunosc rolurile și bat cîmpii cu grație în aplauzele a douăzeci de milioane […]

  • You motherfuckers!

    2 decembrie 2024

    Telefonul trebuie să fi venit luni, 25 noiembrie, dimineața, cînd numărătoarea îl proiectase pe Călin Georgescu, iremediabil, în vîrful clasamentului. Peste ocean era miezul nopții, vocea era furioasă. Dincoace, la […]

  • Crăciun

    26 noiembrie 2024

    În spatele templului e-un coteț de găini, cîțiva saci cu mălai, marmura pentru zeii de-ocazie, o tigaie încinsă, vestalele sporovăiesc în pauză ca dizeozele, fac gargară cu ceai, temătoare de […]

Iubitori de arta