Scrie doamna Gabriela Firea, în biografia dânsei, pe blog-ul personal: ”Studiile mi le-am continuat la București, unde am urmat cursurile Facultății de Litere, specializarea Științele Comunicării, pe care am absolvit-o în 1994”.
Doamnă Firea, nu trageți, sunt eu, Lăscărică! Am făcut aceeași facultate, să știți! Da, și eu ca fetele, tot la Litere, tot la Comunicare și Relații Publice, cu un masterat după, în Modele de Comunicare. Doar că eu am făcut-o mai târziu, iar dumneavoastră, prea devreme, doamnă!
Devreme în sensul că ați intrat la specializarea asta când ea nici nu era înființată, doamnă Firea. Ceea ce, să recunoaștem, este o performanță. Adică acum înțeleg de ce v-a luat domnul Pandele. Ochi de doctor, frate!
Ca să ne înțelegem, doamnă Firea. Specializarea Comunicare și Relații Publice s-a înființat în 1993. Știu asta pentru că am participat, în 2013, ca absolvent, la sărbătoarea prilejuită de împlinirea a douăzeci de ani de existență a secției. Deci în 1994 n-aveați cum să terminați la Științele Comunicării. Doar dacă ați făcut patru ani într-unul (așa se făcea atunci). Dar nu s-a întâmplat asta, pentru că dumneavoastră ați absolvit, de fapt, la Litere, specializarea Bibliologie, adică vă pregăteați temeinic să deveniți bibliotecar.
Mai mult, să știți că m-am interesat și n-ați terminat în 1994, așa cum susțineți, ci în 1997. Înțeleg că ați avut și un an de întrerupere de studii, când ați rămas prima dată gravidă. Ceea ce e bine, și eu mi-am dorit copii de tânăr, să pot să mă-nțeleg cu ei.
E, aflați că azi specializarea Bibliologie nu mai există, ea a fost denumită Științele Informării și ale Documentării – moamă, ce tare sună acum, e pă informare, pă documentare, pă de-astea, e de pus în CV! – și a intrat sub marea pălărie a Științelor Comunicării. Dar și când ați dat examen de admitere, și când ați dat examen de licență, treaba pe care ați făcut-o se numea Bibliologie. Pfai, acum îmi dau seama că puteți să le spuneți ăstora mai săraci cu duhul că Bibliologia este știința care se ocupă cu studiul Bibliei. Tot o ardeți dumneavoastră pe credință, așea!
Nu mai spun că erați printre cei mai slabi din grupă, pentru că nu vreau să fiu rău. Până la urmă, e normal, ceilalți nu aveau copii de îngrijit, puteau să învețe temeinic să devină bibliotecari. Niște tocilari, doamnă, n-ai cu cine!
Așa cum ați fi făcut și dumneavoastră când făceați meseria asta, m-am întrebat: bine-bine, dar de ce să fi mințit doamna Firea în CV? Să fi fost pentru a ”justifica” ocuparea funcției de consilier de relații publice și imagine pe lângă nea Mugur Isărescu, în 1999? Sau ați avut nevoie de această schimbare a specializării pentru a putea da bine ca șef al Departamentului de Comunicare al Guvernului? Eu cred că tot vă puneau, doamnă, nu trebuia să mințiți. Ce, dacă treceați acolo că sunteți bibliotecar, credeți că vă puneau la biblioteca Guvernului? Că doar nu studiile v-au dus în acele poziții…
Dar dacă așa e, să nu uitați să modificați acolo, repede, în CV: Facultatea de Litere, specializarea Primărie – spații verzi.
Domnule PATRARU,sa nu ne lasati !Sunteti singurul adevar al nostru.
Nu era mai normal sa avem un primar inginer de drumuri, un arhitect, ceva, un urban planner (cā-i ceva modern si se potriveste). Am avut spoit-tingiri, marinari, doctori, acu bibliotecarā…bāi da’ s-a întors lumea cu fundu-n sus.
va dati seama unde am ajuns daca o astfel de doamna, care stim cum si-a facut cariera , a ajuns sa conduca Bucurestiul.asa alegatori,asa conducatori…
Dragă domnule Pătraru, citînd o sursă (e drept că nu m-am chinuit să caut alta, dar eu măcar am citat una): http://litere.ro/prezentare/istoric.html rezultă că specializarea de Științe ale Comunicării s-a înființat în ’92. Acum e drept, ideea articolului dumneavoastră e aceeași, dar nu vă sfiiți să dați și surse, dragă domnule.
In cadrul Facultatii de Litere, pe langa facultatea de Bibliologie mai exista si un colegiu de trei ani de Biblioteconomie. Pe acesta din urma l-a absolvit doamna Firea, echivalandu-si studiile mai apoi si intrand in anul doi la facultatea de Bibliologie si Stiinta Informarii. Imi amintesc de un interviu din vremea cand era purtatorul de cuvant al lui Isarescu in care spunea ca e absolventa de Filologie, nepomenind nimic de „rusinoasa”, in opinia domniei sale, Bibliologie sau, mai rau, de Biblioteconomie. Interesant e ca s-a inscris la un doctorat la ASE, catedra Moneda-Credite, cu totul altceva decat pregatirea de baza a domniei sale.
@liviu -ti se potriveste zicala- vorbeste si nea ion ca si el e om!
insasi faptul ca ne place sa fim mintiti de toate leprele iesite dupa ’90, ne denumesc ca natie- prosti!
ce realizari demne are aceasta doamna? comparata doar o secunda cu d-na Clotilde Armand aceasta tzatza este mai mult decat jalnica…..dar de nu ne dorim prea mult pt.viitorul copilasilor nostrii!
fbine d-le Patraru fiti intransigent!