Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Paza pe acte adiționale trece primejdia licitației

Zoom Paza pe acte adiționale trece primejdia licitației

Chiar și generalii făcuți la normă au nevoie de protecție și pază. Mai ales dacă au ajuns, precum Neculai Onțanu, primari de sector, iar instituția pe care o conduc dispune de o sumdenie de spații pentru a căror pază trebuie cheltuiți o căruță de bani.

Iar cînd e vorba de protecție și pază nu e bine să riști, nici măcar la o licitație. Iei, pur și simplu, contractele existente și le prelungești, semnezi un act adițional și mai dai cîteva milioane de lei. Că doar nu dai de la tine.

Spre exemplu, în urmă cu vreo trei săptămîni, Administrația Domeniilor Publice Sector 2 negocia un act adițional la contractul din primăvara anului trecut și mai turna 1.913.126 de lei plus TVA în conturile SC Ares Guard SRL.

Și pentru că spațiile deținute de ADP Sector 2 sînt atît de mari încît nu pot fi păzite de o singură firmă, s-a mai făcut un act adițional și altui contract, tot din primăvara anului trecut, astfel că alți 1.082.091 de lei plus TVA au luat calea conturilor SC Shield Systems SRL.

Acum, desigur, trebuie menționat că firmele astea nu s-au nimerit la contractele cu Primăria lui Onțanu chiar așa, din vreo întîmplare. SC Ares Guard SRL e una dintre firmele de casă ale Primăriei sectorului 2, cu contracte multe și babane la activ. Oficial, firma e deținută de o doamnă, Diana Vencu, însă sforile afacerii sînt trase de secretarul general al UNPR București, Alin Berbecaru.

Nici Shield Systems SRL nu e străină de bugetul Primăriei conduse de Onțanu. În 2012 și 2013, firma a mai primit două contracte, în valoare de cîte trei milioane de lei fiecare, ambele atribuite direct și ambele suplimentate cu cîte un act adițional de un milion de lei. De altfel, firma s-a lipit în fiecare an la cîte un contract baban, care mai mereu a devenit și mai gras după cîte o suplimentare.

Or, după toate contractele astea, apare totuși o întrebare: dacă paza unor obiective din sectorul 2 costă atîtea milioane anual, cît ar costa oare paza banilor publici ai Primăriei sectorului 2?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]

Ultimele articole