PSD a vrut să propună pentru primăriile de sector foști miniștri ai cabinetului Ponta. Inițial, era vorba despre Teodorovici, Bănicioiu, Gabriela Szabo, Titus Corlățean, Robert Cazanciuc și Ionuț Vulpescu. Dragnea plănuia să prezinte candidaturile ca pe o formulă de guvern pentru București, plecînd de la realitatea că fostul cabinet a avut creștere economică. Foștii miniștri aveau notorietate, iar ura populară împotriva Guvernului Ponta nu țintea către ei, ci către fostul premier, așa cum indica un sondaj. Numai că Victor Ponta s-a pus de-a curmezișul. Foștii miniștri fiind oamenii lui, Ponta le-a dat interzis. Astfel, patru dintre ei s-au retras din proiect, iar ultimii doi – Teodorovici și Bănicioiu – au rămas să-i dea lui Dragnea un răspuns, la un moment dat. Dragnea le-a forțat mîna și, la Comitetul Executiv de acum două săptămîni, le-a cerut să răspundă în prezența colegilor.
Bănicioiu, care-și petrecuse week-end-ul anterior cu Ponta în Qatar, a zis nu, iar Teodorovici a zis că el, de fapt, ar vrea la Primăria Capitalei. Pînă la urmă, toată echipa lui Ponta și-a luat tălpășița din campania pentru București, lăsîndu-l pe Dragnea să se descurce cu niște candidați de care n-au auzit nici cunoscuții lor.
Chiar dacă anumiți foști miniștri au lăsat să se înțeleagă că au refuzat să candideze de frica arestărilor, motivul pare să fie altul. Victor Ponta duce o luptă neobosită să-și păstreze influența în PSD, iar cel mai simplu mod de a se face regretat e să-l boicoteze pe Dragnea. Un eșec la locale le-ar da apă la moară suporterilor pontiști care, odată cu retragerea șefului, au pierdut butoanele. Drăgniștii au butoane, dar se simt sabotați în permanență de foștii privilegiați.
Totul se petrece la adăpostul unor zîmbete false și al unor declarații fățarnice de prietenie. Așa cum se și cuvine, de altfel, într-un mare partid.