Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Rambina, Soldatul așa și-așa Universal

Zoom Rambina, Soldatul așa și-așa Universal

– Salut Netflix, am un film genial pentru tine! E cu un soldat bîntuit de trecut care caută răzbunare pentru o traumă recentă, dar – și aici n-o să ghicești într-o mie de ani – soldatul e femeie!

– Uau, e atît de neașteptat! Bine că nu e la modă de cinci ani deja să faci filme proaste cu femei în rol principal, asta ar fi stricat total surpriza. Și cum se numește filmul tău?

– Mă gîndeam să-i zic Rambina, să fie original…

– Sună foarte original, dar cam retardat.

– Atunci renunț. Retardată e deja regia, n-ar fi artistic să mă repet cu mijloacele de exprimare.

– Și mai bine. Deci filmul începe cu o traumă recentă și madam Rambo își aduce aminte că știe să rupă capete?

– A, nu! Filmul începe în cu totul altă parte, pentru că trebuie să arătăm că războiul e nașpa și îți dă PTSD dacă nu porți mască.

– Credeam că filmele despre PTSD sînt rezervate pentru cineaști cu adevărat talentați.

– E o concepție greșită pe care ne străduim din răsputeri s-o corectăm de-a lungul acestui film. Deci: după o jumătate de oră în care plictiseala atinge cote interzise de convenția de la Geneva, vine Poliția să constate intriga și, în cele din urmă, madam Soldat Universal intră așa și-așa în acțiune.

– Așa și-așa nu sună foarte belicos sau convingător…

– Adevărul e că, ajuns în punctul ăsta, deja nu-ți mai pasă și sari din telecomandă de la scenă de bătaie la scenă de bătaie, doar-doar vei vedea ceva interesant.

– Și vezi?

– Din păcate, nu, că n-am avut buget pentru bikini și cădiță cu ciocolată. Dar am stabilit că protagonista e gay, deci am luptat pentru cauza socială.

– Nu-mi place modul neserios în care tratezi întrebarea mea legată de scenele de bătaie. Mă rog, rupe mîndra niște capete în mod furios sau nu?

– Sigur că rupe, mai ales că toți cei bătuți sînt mai firavi decît ea. Mai puțin o asistentă care e mai grasă, dar nimeni n-a putut să-i spună asta pentru că nu vrem s-o oprimăm și s-o grasrușinăm.

– Dar niște malaci fioroși nu apar în film, pe care să-i rupă în bătaie grație agilității, vitezei și capacității superioare de-a folosi mediul înconjurător?

– Apar, dar numai ca s-o escorteze afară din clubul unde i-a bătut pe somalezii de care ziceam mai devreme.

– Și ea se lasă dată afară în loc să măture pe jos cu ei?

– Unul dintre malaci e negru. În contextul actual, nu știi care e mai oprimat, deci nu riști. A, dar nu v-am spus finalul exploziv: în cele din urmă îl prinde pe ticălos și…

– ȘI???

– Și nu-l omoară.

– Uluitor. Zi-mi că și refuză să vorbească cu el. Sau, și mai grav, dacă o întreabă ăla exasperat: „Băi, zi și mie ce ți-am făcut de mă hăituiești așa???“, ea îi răspunde: „Nimic“.

– Nu, îl omoară mai încolo. Îl înjunghie.

– Așa, bagă cuțitul în el!

– Nu, îl înjunghie cu furculița.

– Își uitase periuța de la rimel acasă sau ce? Știu că aia e și mai letală. Nu mai zic de buretele de duș cu jojoba. În fine, sună ca un film demn de Netflix, așa că dă-mi două fraze de prezentare. Știi, să incite lumea să se uite.

– „Răzbunarea e un dish servit cel mai bine rece. Ea e o femeie puternică și independentă, deci e clei în bucătărie.“

Sentinelle. R.: Julien Leclercq. Cu: Olga Kurylenko, Marilyn Lima, Michel Nabokoff.

2 comentarii

 1. #1

  Pisici. E cred ca al treilea film prost despre care Dan ma avertizeaza dupa ce mi-am luat deja tzeapa. Okay, o saptamana-doua ma uit exclusiv pe Animal Planet, sa ma prinda Dan din urma.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]