Gen Serviți mizerii, vă rog
Turistă Vama Veche: „Deci fii atentă, mă enervezi! Plecați dracului de aici! Nu pricepi? Du-te-n Mamaia!“ Bianca Drăgușanu: „Bine, dragă, scuză-mă! Du-te tu în pizda mă-tii de drogată antisociabilă ce ești! Hai, marș, dă-te-n mă-ta de proastă!“ (Wowbiz, 18 august)
Iată un nou conflict pornit dintr-o neînțelegere. E evident că Bianca n-a înțeles dacă e trimisă în Mamaia-stațiunea sau în Mamaia-persoana, așa că s-a hotărît să fie sigură și s-o bage în mă-sa.
Gen mă filmați, da?
Andreea Marin (zînă), înainte de a-și turna gheață în cap, în cadrul campaniei de conștientizare a sclerozei în plăci: „E un gest simbolic, l-au făcut oameni mari din lume și probabil că nu a fost întîmplător.“ (Libertatea, 23 august)
Acum, că Zîna a reușit să ne sădească îndoiala în suflete, n-o să știm niciodată dacă milioane de oameni din întreaga lume și-au turnat gheață în cap intenționat sau totul nu e decît o coincidență bizară.
Gen div cel naiv
Oana Zăvoranu (doamnă): „Să se ude divele cu găleata, eu sînt o doamnă! Tocmai mi-am pus extensii, mi-am făcut tratament de păr și n-am voie timp de șapte zile să mă spăl pe cap. Oricum, eu nu mă consider o divă. Mai bine-i dau bani unui copil sărac de pe stradă decît să-mi torn apă pe cap.“ (Libertatea, 22 august)
În plus, spălatul pe cap în sine poate fi o chestie dăunătoare. Nu numai că poți să îneci, din neglijență, păduchii care și-au făcut o casă acolo, dar riști oricînd să ți se infiltreze apă la creier și să te tragă curentul.
Gen cine nu-i gata, îl ud cu găleata
Răzvan Fodor (și el participant la provocarea găleții): „Nu mai am ce să fac. M-am căcat pe mine. Mă cac în ea. Nu mai pot. Eu sînt deja ud, Adelo! Nu s-a tras, mă cac în ea.“ (Libertatea, 21 august)
Ciudat e că Fodor s-a băgat în lupta împotriva sclerozei. Era destul de clar că adevăratele lui lupte se dau cu diareea.
Gen economia de viață
Daniela Györfi (proiectil sexy): „În momentul ăsta nu cred că există ceva după moarte. Dacă într-adevăr există ceva, mama mea îmi apărea în vis, sau măcar cuiva apropiat. La cît de mult ne-am iubit noi două și ce relație apropiată am avut, era imposibil să nu-mi dea vreun semn. Or eu nu o simt lîngă mine, nu simt că mă veghează. Și parastasul este un obicei creștin, dar vă dați seama că nu mănîncă nimeni după ce pleacă de pe lumea asta. Asta cred în momentul de față, poate îmi voi schimba părerea, nu se știe niciodată.“ (Cancan, 22 august)
O altă explicație la fel de plauzibilă, dar mai puțin științifică, ar fi că tarifele de roaming de pe lumea cealaltă sînt destul de piperate și de aia nu ne contactează nimeni. Cel mult ne dă un bip.
Gen ora de etimologie
Monica Tatoiu (turistă): „Am fost în Pula sardiniană, care e mult mai frumoasă și mai sălbatică decît cea croată (binecunoscutul oraș de pe litoralul croat al Adriaticii). Este un loc plin de savoare și încărcat de istorie. Am aflat că localitatea a fost botezată cu un termen provenit din sardă, un amestec de spaniolă și italiană, limba veche a insulei. Astfel, termenul reprezintă acea frunză uscată care acoperă știuletele de porumb.“ (Libertatea, 22 august)
Potrivit datelor noastre, informația a făcut deja turul galeriilor de fotbal din România, care au promis că de acum înainte vor preciza în mod explicit cînd se referă la „frunza uscată care acoperă știuletele de porumb“ în strigările lor, pentru a evita neînțelegerile.
:))))))))))))))))))))))))))
Tare, mestere!