Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Rînjetul generalilor și miniștrilor MApN lasă la vedere dantura pusă de impostorul Ioan Sîrbu

Zoom Rînjetul generalilor și miniștrilor MApN lasă la vedere dantura pusă de impostorul Ioan Sîrbu

În Spitalul Militar Central din București domnește încă legea războiului. Războiul este vechi și necruțător cu cei cîțiva medici militari care, ani la rînd, au căpătat răni adînci în carieră împotrivindu-se, cu prețul funcției sau chiar al slujbei, fărădelegilor comise de omul negru al sistemului, generalul-maior Ioan Sîrbu. Îndepărtat de la conducerea SUUMC în 2009 (funcție deținută ilegal), Sîrbu a continuat să-și exercite presiunea și ilegalitățile în spital prin oamenii pe care a avut prevederea să-i planteze în actuala formulă. Pînă acum cîteva zile, marionetele lui Sîrbu au refuzat să pună în aplicare, timp de două luni, hotărîri ale instanțelor de judecată, așezînd Ministerul Apărării Naționale în afara legii.

Unealta Dobrițoiu și la ce folosește ea

În octombrie 2012, la ordinul subteran al lui Sîrbu, ministrul Dobrițoiu l-a eliberat din funcția de director al SUUMC pe colonelul doctor Aurelian Ranetti, încălcînd legea și regulamentele. La fel a procedat cu generalul de brigadă doctor Mihai Mureșan, șeful Direcției Medicale din MApN. Ambii au cîștigat procesul cu ministerul, iar instanța a hotărît suspendarea imediată a ordinului dat de Dobrițoiu. Numai că generalul Florin Maciu, șeful direcției de asistență juridică din MApN și element activ în rețeaua lui Sîrbu, s-a făcut că plouă, călcînd, în pas de defilare, pe legea pentru care un militar e de presupus că ar trebui să-și dea viața. Dar nici unul dintre oamenii lui Sîrbu nu e dispus să-și dea viața profitabilă din ministerul patronat de acest impostor odihnit pe o carieră onestă.

Enciclopedia pagubelor științifice

Prin contribuțiile subversive ale lui Ioan Sîrbu, multe nume importante ale școlii de medicină românești au fost izgonite din Spitalul Militar. Cîteva cazuri: prof. dr. Dumitru Constantin, prof. dr. Mihai Gheorghe (decedat), prof. dr. Mihai Bana (decedat), șeful Clinicii de Urologie, prof. dr. Ioan Țintoiu, șeful Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, prof. dr. Benone Cârstocea (decedat), șeful Clinicii de Oftalmologie, conf. dr. Penelopa Marinescu, șefa Clinicii de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Arsuri, dr. Nicolae Pavelescu, șeful Secției de Balneologie, Balneofizioterapie și Recuperare Medicală, prof. dr. Ioan Nedelcu, șeful Clinicii de Dermatologie, conf. univ. dr. Petre Brătilă, șeful Clinicii de Ginecologie, medic primar Emil Cramer, șeful Secției de Neurochirurgie, dr. Constantin Morgoș, directorul medical adjunct al SMC, prof. dr. Vasile Ciuchi, general dr. Velea (decedat), prof. dr. Teodor Horvath, șeful Clinicii de Chirurgie Toracică și alții. Mulți doctori de valoare au fost umiliți, persecutați și nedreptățiți administrativ. Cei care au avut energie și răbdare au cîștigat, pînă la urmă, în instanță, sentințe reparatorii tîrzii (prof. dr. Teodor Horvath), cu care ministerul și-a dobîndit obiceiul de a se șterge pe carîmbi. Haosul creat de Ioan Sîrbu în cariera și destinul unor doctori care, spre deosebire de el, au făcut legal Facultatea de Medicină e un haos tolerat de înaltele lui proptele politice și reprezintă cea mai întunecată pagină din istoria imposturii medicale românești.

Biografia unui impostor

Legal, Ioan Sîrbu e subofițer sanitar-veterinar – fără liceu. Anul 1990 l-a găsit în poziția de brancardier la SMC și în gradul de plutonier însărcinat cu paza porții. Apoi, printr-un ordin (care nu există!) al ministrului Stănculescu, a fost înscris la Institutul Medical Militar, fără să presteze, așa cum cerea legea, un examen. De acolo, prin alt ordin, dat de prof. dr. Gheorghe Niculescu, șeful IMM, Sîrbu a ajuns student la Facultatea de Stomatologie din cadrul IMF București. De aici încolo, Ioan Sîrbu începe o serie de falsuri care, din cîte se arată, nu va putea fi oprită decît dacă asteroidul Apophis va lovi, într-adevăr, Pămîntul.

Modul fraudulos în care și-a mărit retroactiv notele în facultate, felul în care a ajuns medic specialist fără să efectueze nici măcar o secundă de rezidențiat sînt notorii. Peste etapele necesare gradelor universitare a sărit cu aceeași prăjină a falsului și a complicității cu sistemul corupt. Și-a echivalat vechimea în muncă, adică experiența de brancardier și anii de agent subofițer sanitar-veterinar, cu activitatea didactică. Astfel, Ioan Sîrbu s-a trezit profesor universitar cu acte în regulă, semnate de impostorii mai bătrîni ai sistemului medical. La capitolul "iuțeală de avansare în grad", dentistul cuantic nu numai că l-a întrecut pe Ilie Ceaușescu, dar fizicienii zic că ar fi depășit chiar viteza luminii în vid. În '90 era plutonier, iar în 2004 era deja general. Probabil că, pînă la anul, trebuie introdus în nomenclator gradul de mareșal, ca să-și poată păstra Sîrbu ritmul de creștere. Pentru cei care se tem că, în acest text, cuvîntul "plagiat" a fost uitat, avem vești: Sîrbu predă la catedra de Implantologie lucrarea unui renumit implantolog american, faptă pentru care e anchetat de conducerea UMF “Carol Davila”.

Și totuși se învîrte

Toate faptele care gravitează în jurul acestui Florin Salam al Stomatologiei au de-a face cu ilegalitatea, impostura sau falsul. Cu toate astea, el se ține de pozițiile tot mai înalte din MApN cu dinții. Cu dinții puși de el însuși atîtor și atîtor granguri politici și militari. La care, se zice, Sîrbu adaugă mai întotdeauna un teanc substanțial de avantaje concrete, numărate în secret, la cursul zilei. Ca să știți, cu o zi înainte de a-și preda mandatul, în 20.12.2012, ministrul MApN, Corneliu Dobrițoiu, l-a numit în mod ilegal pe Sîrbu șeful Direcției Medicale din MApN.

Publicat în Cațavencii, nr. 4(82), 2013

2 comentarii

  1. #1

    Bravo pentru articol. Mai vrem!

  2. #2

    cum de nu-l beleste nimeni pe asta??? trebuie sa aibe si el un punct slab, unde sa i se-nfiga un cutit, ca de puscarie sau dreptate nu se mai poate vorbi….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint