Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

România lucrului bine mințit: Klaus Iohannis e un om cinstit

Zoom România lucrului bine mințit: Klaus Iohannis e un om cinstit

Cel puțin asta ne spune mitologia creată în jurul său. E neamț, deci este cinstit. Este de atâția ani primar al Sibiului și nu a furat, nu s-a îmbogățit, nu are afaceri, e un om modest. Iar cele șase case sunt cumpărate din meditații și cu ajutorul părinților.

Klaus Iohannis e om cinstit,
iar ca om cinstit nu știe să mintă. Pentru a fi un bun mincinos, ai nevoie de o bună memorie, în primul rând. Iar memoria nu este punctul forte al domnului Iohannis. Altfel nu ne putem explica de ce, de fiecare dată când a fost întrebat despre cele șase case, a oferit variante diferite. După ce ne-a spus cum și-a luat casa din darul de nuntă, cum l-au ajutat părinții și cum a investit din meditații, săptămâna trecută, aflat în prezența unui ferchezuit cu pretenții de ziarist, Iohannis a schimbat din nou povestea: „Am avut oportunitatea, în anii în care sașii au plecat, să investesc în imobile care erau mai ieftine. prima casă a fost luată în ’94“.

Ei bine, domnul Klaus Werner Iohannis tocmai își depusese de câteva zile, la Biroul Electoral Central, declarația de avere. Nici ce scrie acolo n-a ținut minte. Pentru că nu există nici o casă cumpărată în 1994. Nici una. Există una cumpărată în 1992, iar următoarea e achiziționată în 1997. După aia urmează 1999 și tot așa, până în 2007. 1994? Nope!

Klaus Iohannis e un om cinstit,
dar putem accepta că are probleme cu memoria. Aia e, banii de la nunta din 1989 i-a păstrat la bancă până în 1992, când a cumpărat prima casă. Și i s-a părut că a trecut atât de mult timp, încât a zis că 1992 era 1994. Se mai întâmplă. În definitiv, ce-s doi ani la scara istoriei? Și de ce ai cere de la un sas rigoarea unui neamț? Doar pentru că așa se promovează? Drept un neamț riguros? Haideți, doar nu suntem la prima campanie electorală în 25 de ani, ca să mai mușcăm orice momeală.

E un om cinstit, dar obraznic, îndrăznim să spunem. Din cale-afară de obraznic. Sau arogant. Casele, ni se explică, nu sunt chiar case. Sunt și apartamente. Și sunt și mici ale naibii. Cică: „Cele șase case nu sunt șase. Casa în care locuiesc, două case mici cu două camere, și apartamente. Sunt șase locuințe, dar ele toate la un loc sunt cât un apartament din București“.

Klaus Iohannis e un om cinstit,
dar se pare că e rupt rău de realitate. Habar n-are, de exemplu, cât e un apartament în București. Să spunem că domnia sa vorbea de prețul unui apartament. OK. Cele șase „locuințe“ (nu case, da?) aveau, în 2009, o valoare de impozitare declarată de 613.000 de lei. Cam 150.000 de euro. Asta este valoarea declarată, pentru că doar una dintre case îi aduce, prin închiriere, în jur de 50.000 de euro pe an. Aia să fie o casă care se vinde sub 300.000 de euro, când îți acoperi investiția în doar șase ani? Oricum, nu știm ce informații are domnul Iohannis despre piața imobiliară din București, dar cu 150.000 de euro, ca să luăm de bună declarația dată fiscului, îți cumperi azi nu un apartament, ci două. Minimum. Oricum, vorba unui profesor enervat de aceste declarații: nu vreți, domnule Iohannis, să faceți schimb? Oricum sperați să vă mutați la București, o să aveți nevoie de casă în oraș… haideți, dați cele șase case din Sibiu pe un apartament în București și ați închis gura tuturor cârcotașilor.

Klaus Iohannis e un om cinstit,
dar are niște sfătuitori de tot râsul. Căci dacă sfătuitorii i-au spus că cele șase case ale lui sunt atât de mici încât fac, la un loc, cât un apartament din București, înseamnă că și-au bătut joc de el. Nici una dintre „locuințele“ domnului Iohannis nu are mai puțin de 64 de metri pătrați. Nici una. Iar 64 de metri pătrați este dimensiunea unui apartament mediu din București. Știți care este suprafața totală a „locuințelor“ lui Klaus Werner Iohannis? 1.020 de metri pătrați! 1.020. Așa scrie în declarația de avere. Câte apartamente de 1.020 de metri pătrați știți în București? Or fi penthouse-urile construite de Popoviciu pentru alde Ioana Băsescu, dar nici alea nu se duc atât de sus. 1.020 de metri pătrați, cât un apartament în București :)))! Doar casa în care locuiește primarul Sibiului are 377 de metri pătrați. Știți multe apartamente atât de mari în București?
Klaus Iohannis e un om cinstit,
păcat că ne crede proști, păcat că nu-și dă osteneala să fie mai credibil. Mare păcat.

6 comentarii

 1. #1

  Da, mare pacat ca ne crede prosti, cand noi suntem asa de destepti! se vede dupa ce am tot votat de 25 de ani incoace.

 2. #2

  Pe Dan Mihalache il are sfatuitor. Nu stiti care? Ala grasut de l-a facut pe Crin „presedinte” :))) Acum il va face la fel pe Iohannis. Tot „presedinte”.

 3. #3

  Nu mai mintiti poporul cu astfel de articole care terfelesc reputatia unui candidat precum Klaus Iohanis ,sa tot dati apa la moara cu 6 case cu 1992 / 1994 ca acesta nu este important cand si le a achizitionat . Sa se duca DNA ul peste el si sa dovedeasca provenienta lor . Daca l aveau cu ceva la mana …il atacau pe Iohanis pana acum ..dar nu au ce .

  In schimb PSD Ponta :)) este un puisor nascut din FSN ..din cei care au inventat FNI si au permis cu ajutorul Televiziunilor din acea vreme sa infiinteze un astfel Fond Fraudulos de Investitii ca sa arda populatia . Ce guvern a mai facut vreodata asa ceva ? Caritasuri inventate in acele vremuri. Astia sunt niste mafioti.!!! care au furat tara si ne au furat si pe noi ..populatia …ne au saracit.

  Ce guvern isi permite sa si ia vacanta in loc sa voteze pentru luarea imunitatii parlamentare a celor din dosarul Microsoft .?? asa ceva nu e posibil !!!

  voi cu ziarul vostru si cu articolele voastre prostiti lumea ….nu va ganditi si voi la viitor …nu va ganditi ca o sa platiti candva ….cand o sa va dea cineva in cap pe strada …pentru a va talhari din cauza saraciei ….??/? sau copiiilor vostri?

  Lasati dreptatea sa castige !!!!

 4. #4

  Eu am vazut altceva la Ponta, foarte grav.Nu a trecut averea nevestii-si, adica terenurile, vilele, ca sa para mai sarac. Nu e fals in declaratii?

 5. #5

  Excelent articol!!! Jos palaria….Si ca dovada ca ( articolul) e foarte bun…apar tot felul de „Bogdanei” (vezi reactia de mai sus) indignati..cu argumente tari de genul: „” o sa platiti cindva..” „nu va ginditi voi la viitoor”…( sa va fie rusine !!!)… „sau al copiilor vostri …asta e chiar de tot…( dna.Firea are acum motive sa va „atace” , pacat ca nu candidati..Dar avem circ? Avem!!!!
  Cred ca sinteti cam rautaciosi cu Johanis….omul face ce zice si zice ce face….ca-i putin…eee e si el abia la inceput…nu ?
  Azi am citi un articol interesant : cene credeti ca-i cel mai „harnic” parlamentar din UE ??? Hai….hai…? Hai ca nu stiti. E mindria Romaniei, dupa Severin, evident…Daniel Buda ! Da, chiar el ! Acest maestru al invirtelilor cistiga LUNAR : ceva mai mult de 21000 de euroi ! Asta dupa cit spune Transparency International.
  Ar putea fi interesant de stiut „ceva”mai mult despre acest parlamentar „harnic”…

 6. #6

  Corectie: astia 21000 de euroi sint de la UE. Dar el e cel mai tare prin invirteli suplimentare…adica mai cistiga inca 21000 de euroi prin mijloace inca „necunoscute”.
  El e capul de lista al „harnicilor” din parlamentul UE. Cine zice ca Romanii nu muncesc?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint