Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

S-a deschis sezonul de pescuit fraieri. Azi: e-momeala PayPal

Zoom S-a deschis sezonul de pescuit fraieri. Azi: e-momeala PayPal

Ați primit recent un mail care vă informează de la obraz că ați aprobat o plată prin PayPal. Nu mult; între 60 și 100 de dolari. Hai, mormăiți nervoși: „Nu mai pun în viața mea internet wireless pe cratițele din bucătărie, că iar intră Fiara nesupravegheată pe Amazon! A, dar uite, pot să anulez plata. Slavă Entității Superioare de a cărei existență mă îndoiesc!”

Urmarea o știe deja orice psiholog mediocru: click rapid pe „Press here to cancel this payment”, intrați pe site-ul PayPal, completați cuminți toate datele, anulați comanda. Felicitări, tocmai ați luat țeapă. Site-ul pe care ați fost momit nu  aparține PayPal, ci unor inși specialiști în phishing de calitate proastă, dar eficientă.

Cei mai paranoici dintre traci ar fi testat link-ul cu un simplu mouse over, iar ceilalți aveau a doua șansă dacă se uitau la adresă măcar cînd ajugeau în pagina de destinație. Pentru că 1) criptarea lipsește în cazul de față (și, ca regulă de bază, dacă https nu e, nici date personale n-ar trebuie să fie  depuse prin pagina respectivă) și 2) link-ul ar trebui să fie „https://paypal.com/altechestii” și nu „ciudățenie.javascript.paypal.com.bălării.bălării.bălării”.

Acestea fiind spuse, adaug un sfat garantat 100%: dacă vă temeți să găsiți urme de hacker prin conturi, trimiteți-mi toate datele și mă ocup eu. Aceasta este o ofertă limitată și nu are nici o legătură cu ratele la yahtul parcat pe insula proprietate personală 🙂

Exclusiv online

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint