Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Șapte tablouri mai puțin cunoscute din colecția lui Darius Vâlcov

Zoom Șapte tablouri mai puțin cunoscute din colecția lui Darius Vâlcov

1) “Ocnași odihnindu-se” – După ce au cărat toată noaptea tablouri în cimitir, doi membri ai Guvernului sunt prinși de Poliție, iar acum se odihnesc în arest.

2) “Școala de corecție din Atena” – Platon e închis pentru escrocherie la Școala de corecție din Atena, după ce l-a dus cu vorba pe un cetățean că-i vinde niște obiecte ideale pe care clientul nu le-a văzut niciodată până la urmă. După gratii îl întâlnește pe Aristotel. Cei doi pun la cale o evadare, dar nu cad de acord în privința metodei. Platon arată în sus, semn că vrea să sară gardul, în timp ce Aristotel arată în jos, pentru că propune să sape împreună un tunel.

3) “Autoportret” – Tabloul e pictat chiar de Darius Vâlcov, dar îl înfățișează pe economistul francez Thomas Picketty, pentru că așa se vede Vâlcov pe sine în materie de economie.

4) “Mona Lisa Popescu” – Portretul unei contabile de la Primăria din Gratia, Teleorman, pe care Darius Vâlcov vrea s-o pună ministru de Finanțe. Ideea acestui tablou e că, din orice unghi o privești, Mona Lisa Popescu pare la fel de incompetentă.

5) “Otokar cu boi” – Tabloul înfățișează un autobuz turcesc cumpărat de Primăria Municipiului București. În el se află câțiva lideri ai PSD care s-au încumetat să-l încerce până să se urce în el toți săracii.

6) “Căderea leului” – În prim plan, un membru al Guvernului semnează o ordonanță de urgență prin care taxează activele bancare în funcție de ROBOR. În spatele lui sunt câțiva români cu rate la bănci care se roagă de el să nu facă asta. În plan îndepărtat se vede Liviu Dragnea, tolănit pe o plajă aflată la mii de kilometri depărtare și scriind niște invitații de nuntă, unde cere ca darul să se facă în euro sau echivalentul în lei la cursul zilei.

7) “Natură moartă după bani” – O vază cu flori care se gândesc să facă un atac speculativ pe leu, mizând pe vulnerabilitatea monedei și pe faptul că BNR nu-și permite să majoreze dobânda de referință. Se pare că florile asistaseră la o discuție dintre Dragnea și Vâlcov și știau deja de Ordonanța 114.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]