Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Șapte tablouri mai puțin cunoscute din colecția lui Darius Vâlcov

Zoom Șapte tablouri mai puțin cunoscute din colecția lui Darius Vâlcov

1) “Ocnași odihnindu-se” – După ce au cărat toată noaptea tablouri în cimitir, doi membri ai Guvernului sunt prinși de Poliție, iar acum se odihnesc în arest.

2) “Școala de corecție din Atena” – Platon e închis pentru escrocherie la Școala de corecție din Atena, după ce l-a dus cu vorba pe un cetățean că-i vinde niște obiecte ideale pe care clientul nu le-a văzut niciodată până la urmă. După gratii îl întâlnește pe Aristotel. Cei doi pun la cale o evadare, dar nu cad de acord în privința metodei. Platon arată în sus, semn că vrea să sară gardul, în timp ce Aristotel arată în jos, pentru că propune să sape împreună un tunel.

3) “Autoportret” – Tabloul e pictat chiar de Darius Vâlcov, dar îl înfățișează pe economistul francez Thomas Picketty, pentru că așa se vede Vâlcov pe sine în materie de economie.

4) “Mona Lisa Popescu” – Portretul unei contabile de la Primăria din Gratia, Teleorman, pe care Darius Vâlcov vrea s-o pună ministru de Finanțe. Ideea acestui tablou e că, din orice unghi o privești, Mona Lisa Popescu pare la fel de incompetentă.

5) “Otokar cu boi” – Tabloul înfățișează un autobuz turcesc cumpărat de Primăria Municipiului București. În el se află câțiva lideri ai PSD care s-au încumetat să-l încerce până să se urce în el toți săracii.

6) “Căderea leului” – În prim plan, un membru al Guvernului semnează o ordonanță de urgență prin care taxează activele bancare în funcție de ROBOR. În spatele lui sunt câțiva români cu rate la bănci care se roagă de el să nu facă asta. În plan îndepărtat se vede Liviu Dragnea, tolănit pe o plajă aflată la mii de kilometri depărtare și scriind niște invitații de nuntă, unde cere ca darul să se facă în euro sau echivalentul în lei la cursul zilei.

7) “Natură moartă după bani” – O vază cu flori care se gândesc să facă un atac speculativ pe leu, mizând pe vulnerabilitatea monedei și pe faptul că BNR nu-și permite să majoreze dobânda de referință. Se pare că florile asistaseră la o discuție dintre Dragnea și Vâlcov și știau deja de Ordonanța 114.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Vulpea cu clopoțel

  19 februarie 2019

  Cu tirbușonul în mînă, am încercat zilele trecute să extrag tîlcul unei întîmplări hazlii povestite de un amic proaspăt întors dintr-o excursie prin secuime. Cazați la cabana unui pădurar care, […]

 • Cam pioană

  19 februarie 2019

  Laura Codruța Kövesi doarme acum somnul neliniștit al urmăriților penal, învelită cu pătura otrăvită a prezumției de nevinovăție. Judecata publică a început să parcurgă etapele torturii, de astă dată cu […]

 • Asistații de la SRI

  19 februarie 2019

  Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l […]

 • În așteptarea atletului lui Dumnezeu

  12 februarie 2019

  A fost nevoie ca un parcagiu italian să se metamorfozeze în medic, pe pajiștea cu fătuci mioritice producătoare de silicon, pentru a vorbi de seninătatea criminală cu care am acceptat […]

 • Adevăratul nume al Laurei Codruța Kövesi

  12 februarie 2019

  Pentru o țară de mărime medie, îndepărtată și înapoiată, binecuvîntată de un dumnezeu amnezic, irigată de rîuri fără pești, locuită de oameni fără obraz, poluată de vorbe, ocolită de autostrăzi, […]

romania100