Condamnat în primă instanță la închisoare cu executare, Horia Georgescu, fostul șef al ANI, a început să povestească despre modul mîrșav în care statul paralel s-a folosit de el și, mai apoi, l-a sacrificat. Și, uite-așa, am început să aflăm de la Horia Georgescu despre vizitele pe care le făcea la sediul SRI, cum fuma trabucuri cu George Maior, cum îi turna statul paralel whisky pe gît pentru ca mai apoi, amețit știindu-l, să-i dea comenzi de dosare pentru a elimina, cu brațul ANI, oameni incomozi pentru anumite trasee politice.
Numai că realitatea e ușor alta. Absolvent al unei facultăți particulare, foarte slab cunoscător de carte, Georgescu n-ar fi ajuns niciodată șef al Agenției Naționale de Integritate dacă nu s-ar fi așezat el preș la picioarele statului paralel. Mai întîi, s-a dus la master la Academia Națională de Informații a SRI. A absolvit masterul și s-a înscris și la dcotorat. Ar fi ajuns și doctor, dacă nu-l arestau ăștia. S-a gudurat pe lîngă toți, indiferent de partid sau coaliție. Cînd a picat Guvernul Ungureanu, a început să pîndească pe lîngă terenurile de tenis și de baschet, doar-doar o fi primit la partidele pesediștilor. A întrebat, slugarnic, ce dosare trebuie să țină în sertar și cîtă vreme, cum a acceptat, fără să pună întrebări, să facă dosare la ordin. A retrocedat tot la ordin și n-a exagerat niciodată cu comisioanele, îmbogățindu-se temperat. E drept, era și la început. Dacă ar mai fi fost el liber cîțiva anișori…
Azi pozează în victimă, dar în vremurile lui bune se juca de-a călăul în nisip, dînd în judecată pe oricine îndrăznea să-i pună la îndoială capacitățile intelectuale și caracterul. Fiind bun executant al statului de drept, Horia Georgescu a cîștigat destule procese la care judecătorii n-au acceptat de la pîrîți nici probe și nici martori. Astăzi, cu spectrul închisorii în față, Horia Georgescu dă din casă, confirmînd ceea ce s-a scris despre el ani de-a rîndul. Numai că, spre deosebire de cei pe care i-a tîrît prin tribunale, Georgescu este o victimă a statului paralel doar în măsura în care slugile care-și oferă de bunăvoie serviciile, în speranța unor răsplăți consistente, pot fi considerate victime sau sclavi.