Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Şoapte: Probleme cu fetele statului de drept

Zoom Şoapte: Probleme cu fetele statului de drept

Dosarul Mineriadei nu a apărut așa, ca proasta-n tîrg, dintr-o întîmplare și fără scopuri invizibile. El s-a întors ca să bîntuie, cu morții, răniții și cu bătuții săi, niște oameni care azi agită apele statului de drept. Nu e vorba despre Iliescu, Voican Voiculescu, Stănculescu – oligofrenii de serviciu ai revoluției. Nu, ei sînt un paravan sub care sforile se fac și se desfac în jurul altor gîturi.

Dosarul acesta a fost închis în 2007 de Laura Codruța Kövesi, pe vremea cînd era procuror general. Redeschiderea lui, cu perspectiva descoperirii unor dovezi că n-ar fi trebuit închis, înseamnă vulnerabilizarea amazoanei de la DNA. Postul ei, care urmează să fie repus în discuție în martie 2016, poate reveni unui procuror mai potolit.

O altă schijă a dosarului poate lovi în Monica Macovei. Cei care încă simt în nări mirosul de praf de pușcă, de cărbune și de cauciuc ars de pe străzile Bucureștiului din acel 13-15 iunie își amintesc cu siguranță de sutele de civili luați prizonieri și duși la Măgurele, într-o unitate militară, unde au fost interogați, torturați psihic și bătuți cît se poate de fizic. Procurorul Monica Macovei de la fosta Procuratură a sectorului 1 a participat la operațiune într-un mod cît se poate de adecvat misiunii trasate, dar acest lucru, cunoscut de autorități și de partide, n-a împiedicat-o să-și făurească o profitabilă carieră politică bazată pe susținerea statului de drept.

În dosarul Mineriadei ticăie, așadar, două bombe vechi cu potențial de șah politic. Reactivarea lor, făcută prin intermediul lui Tiberiu Nițu, nu e neapărat legată de setea de dreptate, ci de nevoia de a echilibra portofoliile de șantaj. Sigur, dacă pe lîngă aceste golănii judiciare va rezulta și condamnarea criminalilor și a bătăușilor care n-au dat niciodată socoteală, golanii din Piața Universității n-or să fie deranjați.

2 comentarii

  1. #1

    faceti comparatie antre dezastrul produs de clasa politica din romania de unde au emegrat cateva milioane detineri si razboiul din tarile arabe de unde au fugit 2 mil

  2. #2

    Este subiectul unuia din interviurile lui Vlad Mixich, în cartea “Fanaticii. Portretele a zece oameni cu vocaţie”, şi acolo se declară, cu subiect şi predicat, că a primit ordin să participe la anchetarea şi arestarea “golanilor” duşi la Măgurele şi a REFUZAT.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale