Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Știrile care (nu) te vor șoca. Click aici!

Zoom Știrile care (nu) te vor șoca. Click aici!

► Iată genul de titlu la formularea căruia au conlucrat zece ani de inventivitate tabloidă românească: "Cum arătau ADRIAN și DANA NĂSTASE, acum mai bine de 20 de ani? IMAGINILE CARE TE VOR ȘOCA!" (libertatea.ro, 8 martie).

Verdict: ARE YOU STUPID OR WHAT?

M-am uitat la poze (sînt trei bucăți, de la același eveniment) și mă declar de-a dreptul șocat! Știu că n-o să vă vină să credeți, dar Adrian și Dana Năstase arătau cu 20 de ani MAI TINERI! Da, mai tineri. Nu cu 20 de milioane de euro mai bogați. Asta se-ntîmpla acum zece ani, dar ăsta e genul de senzațional tabloid care intră doar la RTV.

 

► Duminică, 10 martie, la doar două zile după incendiarele dezvăluiri despre fostul premier pesedist, libertatea.ro s-a întrecut din nou pe sine. Prin trei bombe de presă dintr-o lovitură! Primul titlu de senzație: "Andreea Esca de nerecunoscut. Uite cum arăta în urmă cu 20 de ani, nemachiată și necoafată". Al doilea: "Blondă, cu părul creț și ochelari de vedere uriași! Uite cum arăta Mirabela Dauer la începutul anilor '90!". Al treilea: "I-ai îndrăgit cînd erau la Abracadabra! Uite cum arată astăzi actorii din serial: Mica, Ducu, Geo, Andreea, Abramburica și Radu!".

Verdict: WTF? WTF? WTF?

Îmi imaginez că toți cititorii de tabloide se cacă pe ei de plăcere cînd văd subiectele care încep cu "Uite" și conțin niște poze de arhivă. În acest sens, sînt foarte curios cum arătau ziariștii care emană acest gen de articole pe vremea cînd vedetele în speță erau penibile sau pur și simplu de nerecunoscut. Dar mi-e temă că nici măcar Libertatea nu-și permite să publice niște poze vintage cu 2.000 de spermatozoizi beți, care se chinuie să babardească un ovul blond de la pagina 5.

 

► Crimă, groază și mister! "Ocultism sau doar o întîmplare nefericită la Eurovision? Detaliul-șoc care ar putea susține acuzațiile de vrăjitorie ale Luminiței Anghel" (cancan.ro, 11 martie). Dau click și, dintr-o dată, totul se luminează-n mintea mea: "Apariție șocantă la finala națională a Eurovisionului! O pisică neagră s-a plimbat printre picioarele artiștilor!". Citesc mai departe și mă-nfior: "Artista le-a declarat jurnaliștilor, imediat după încheierea competiției, că are convingerea că forțe oculte s-au abătut asupra ei, iar capul și gîtul i-au fost afectate de atacuri energetice".

Verdict: ARE YOU FOR REAL?

Da, înclin să cred că Luminița Anghel are dreptate. Numai printr-un atac energetic de amploare (suspectez o șpagă cu flacăra violet) se explică faptul că selecția națională a fost cîștigată, surprinzător, de un contratenor anonim pe nume Cezar Ouatu. Și nu de către doamna Anghel, pe care premierul Emil Boc a numit-o, în 2009, subsecretar de stat la Autoritatea pentru Drepturile Copilului. Dar mi-e teamă că atacul în chestiune nu a vizat celebrul gît al Luminiței (care a făcut deja o figură frumoasă în 2005, la finala internațională a concursului Eurovision). Ci ouțele obscure ale contratenorului Ouatu.

Publicat în Cațavencii 10(88) 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint