Economia românească înregistrează cea mai mare creștere din UE, dar niciun domeniu n-a fost la fel de înfloritor în ultimii ani ca industria papetăriei. Care este motorul acestei creșteri fără precedent? Se pare că peste 70% din producția românească de caiete merge către proprietarii de magazine sătești din județul Vaslui.
”Economia românească trece printr-o perioadă foarte favorabilă. Încrederea consumatorului a crescut foarte mult, iar acest lucru se vede. Nu ne mai ajung caietele ca să-i trecem pe toți clienții care cumpără de la noi pe datorie zahăr, făină, ulei, bere la pet și napolitane de-ale ieftine, de 30 de bani, pe care sper sincer că oamenii le folosesc pe post de otravă pentru șoareci”, ne-a explicat Ștefan Atârgoveței, proprietarul unui popular magazin sătesc din localitatea vasluiană Văleni.
Anual, marii jucători din industria hârtiei contribuie la PIB cu aproape 10 miliarde de euro. O parte semnificativă din acești bani provin de la milioanele de caiete pe care ei le vând în Vaslui.
”Multă lume spune că România ar avea de câștigat dacă ar renunța la județul Vaslui. Că, economic, județul Vaslui mai mult ne trage în jos, deoarece oamenii de prin părțile locului sunt săraci și preferă să folosească toporul pentru a-și da în cap unii altora mai degrabă decât la tăiat lemne. Permiteți-mi să nu fiu de acord. Județul Vaslui joacă un rol important în angrenajul economiei românești. Fără Vaslui, industria producătoare de caiete ar dispărea și mii de oameni și-ar pierde locul de muncă. Trebuie să le fim recunoscători sătenilor care cumpără pe datorie. Ei țin în viață o industrie foarte importantă, care înregistrează an de an câștiguri uriașe”, a ținut să declare premierul Cioloș, în cadrul unei vizite de lucru pe care a făcut-o în județul Vaslui.
În timpul vizitei, Cioloș chiar și-a cumpărat pe datorie o pungă de crănțănele de la un magazin sătesc. El a cerut să fie trecut pe caiet și a promis că plătește la salariu, întrucât tocmai și-a luat geacă și momentan nu stă prea bine cu banii.
Super !!!