Virusul ne-a schimbat viața, era doar o chestiune de timp pînă cînd urma să ne schimbe și poveștile. Iată deci trei povești clasice reinterpretate în noul context mondial.
1) Scufița Roșie– După ce a străbătut pe jos întreaga pădure ca să se distanțeze social și să nu se expună pericolului de contaminare din mijloacele de transport în comun, Scufița Roșie ajunge la casa bunicuței, o persoană vulnerabilă cu comorbidități, trecută de 65 de ani, doar ca să descopere că bunicuța e în pat, cu bonețica peste ochi și pătura trasă peste bărbie. „Vai, bunicuțo, dar ce tuse iritativă seacă ai!“ „Nu este tuse, draga mea, așa rîd eu de bucurie că te revăd.“ „Vai, bunicuțo, dar ce temperatură crescută ai!“ „Pentru că am un suflet cald, draga mea.“ „Vai, bunicuțo, dar văd că ți-ai pierdut și mirosul pentru că altfel ai fi simțit că aici pute a lup împuțit de la o poștă! Mă tem că ai COVID-19.“ „Nu, serios, chiar crezi că am COVID-19?“, sări lupul din ascunzișul lui, îmbrăcat doar cu o cămașă de noapte sexy, semitransparentă. „Nu înțeleg cum se putea întîmpla așa ceva, credeam că totul e o conspirație a lui Bill Gates.“ „Ai purtat mască?“ „Nu, pentru că mie nu-mi pune nimeni botniță!“ „Păi, vezi, băi, Cristi Puiu, de-aia n-are ursul coadă, hai noroc, io mă duc să mă spăl pe mîini.“
2) Cenușăreasa– În ciuda interdicțiilor impuse de autorități, care specifică clar că petrecerile, nunțile, cumetriile, botezurile și balurile regale la care participă mai mult de zece persoane sînt strict interzise, pe Cenușăreasa o mănîncă organismul să îmbrace neapărat o rochie purtată de șoareci și să călătorească într-o caleașcă-dovleac. La bal, Cenușăreasa se lugu-lugu și Guantanamera cu prințul, fără mască, pînă la ora 12, cînd o ia la goană și își pierde covidul pe scări în drum spre caleașcă. 5-14 zile mai tîrziu, toate persoanele prezente la bal sînt diagnosticate cu COVID-19 și apar la Andreea Esca să spună că vor merge din casă în casă să probeze covidul la toate fetele de măritat ca să afle cine i-a infectat. Cenușăreasa, care e pacient asimptomatic, fuge la o verișoară în Italia și își lansează un atelier de croitorie pentru Gucci, condus în totalitate de șoareci.
3) Robinson Crusoe– După ce a reușit cu succes să se izoleze timp de 15 ani, un bărbat e invadat de un grup de turiști, veniți pe o navă de croazieră, care încearcă să-l salveze cu forța și se așază pe plajă cearșaf lîngă cearșaf, forțîndu-l pe bărbat să le fure nava și să naufragieze pe o altă insulă pustie, mult mai sigură și mai liniștită.