Victoria Italiei în fața Angliei, după o partidă care a semănat foarte mult cu o pizza reîncălzită, a stîrnit foarte multe reacții printre români. Majoritatea pozitive, pentru că ne place să ne susținem verii de gintă latină, dar și cîteva mai confuze, pentru că prințul Charles a dormit o noapte la Viscri și ne place să ne dăm cu părerea.
1) Românii care muncesc în Anglia au început brusc să vorbească între ei doar în română cu accent de Castellon, nu și în română cu accent de Milano, ca să se ferească de persecuția fanilor englezi care, așa cum știm, suferă de boala genetică „pumnii mei minte nu are“. Pentru conaționalii noștri, schimbarea n-a fost una foarte dramatică avînd în vedere că oricum înainte au lucrat și în Italia, și în Spania. Pentru englezi, în schimb, șocul a fost puternic, toată spaniola vorbită în jurul lor amintindu-le că anul ăsta nu prea mai pot să meargă în Ibiza sau pe Costa del Sol pentru că au ales calea națiunilor independente și pline de bani.
2) Emil Boc a recunoscut public că e posibil să se fi înșelat și românii, mai precis clujenii, să nu fie singurii urmași ai Imperiului Roman, ci și italienii, însă într-o măsură mult mai mică. Astfel, deși o selecționată clujeană ar putea să înfrîngă echipa Italiei fără probleme, indubitabil și italienii au calitățile lor native, chiar dacă Giorgio Chiellini (nume real George Cheluba) și Leonardo Bonucci (nume real Leontin Fainuciu) se trag ambii dintr-un sat de lîngă Turda.
3) Iulian Bulai a scris o postare lacrimogenă în care a lăudat aportul lui Dan Barna la victoria Italiei, pentru că Dan Barna acceptă critica și are stomac și ficat să treacă peste multe. Și nu e deloc pretențios, poate să mănânce spaghetti aglio e olio fără tacâmuri și să bea Chianti direct din sticlă, în timp ce ascultă un coleg care are ceva de spus. Pe scurt, Dan Barna e adultul din vestiarul Squadrei Azzurra și, dacă n-ar fi fost el președinte, Italia n-ar fi cîștigat niciodată un Campionat European. De Mondiale nici nu mai vorbim.