Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ultima fiță a viitorului: muzica vintage

Zoom Ultima fiță a viitorului: muzica vintage

Ultima fiță în clubbing-ul din București: discoteca cu orgi de lumini, discoball, mașini de fum și playlist nostalgic, optzecist, cu șlagăre și melodii de care n-a auzit nici dracu’. Practic, ambianța în care o mare parte din hipsterii de azi au fost concepuți, în perioada de glorie a căminelor culturale, a hainelor din polyester și-a festivalului de muzică ușoară de la Mamaia. Fenomenul se numește simplu, firesc Discotecă, iar oamenii din spatele lui sunt Batiscaf a.k.a. Paul Breazu (cronicar muzical la Dilema Veche), Coughy, adică Vlad Stoica pe numele lui din buletin (membru al trupei Coughy) și fostul nostru coleg Cătălin Matei, cunoscut sub numele de scenă Sillyconductor.

Primul eveniment marca Discotecă a avut loc chiar pe 1 decembrie 2012 la Club Control, unde au semnat condica aproximativ 600 de oameni și hipsteri, gagici dichisite ca-n videoclipurile Laurei Branigan și mustăți ironice, care au dansat în draci pe muzici românești, de la Margareta Pîslaru pînă la celebra formație nouăzecistă Andrè. Cu dansul, altminteri normal la vîrsta ei, a început Silvia Dumitrescu, celebra hipsteriță optzecisto-nouăzecită, care a susținut și un microrecital de mare succes, soldat cu buchete de flori si bis. A doua Discotecă s-a întîmplat pe 2 februarie la Club Modern, cu Marina Florea pe afiș. 900 de oameni au bifat eventul, printre care actrița Maria Popistașu cu șoțul ei, scenaristul Alex Baciu, directorul de imagine Andrei Butică (Poziția copilului), stand-up comediantul Teo și, la asta probabil nu vă așteptați, Deliric 1. A fost, ceea ce Marina Florea a numit “O surpriză extraordinar de plăcută. Nu mă laud, dar reacția celor prezenți a fost de nota 200. A fost o mare surpriză pentru mine că publicul a știut versurile, că au cîntat cu mine unele melodii. Au fost acolo iubitori de muzică bună, de evergreen-uri românești”.

Despre ce fel de public este vorba? “Am cîntat Stele perechi, alături de un puhoi de oameni, între 20 şi 50 de ani, hipsteri şi silvicultori, hipioţi şi intelectuali, expaţi şi rastamani, mame de DJ-i şi LGBT-işi, miliardari de carton şi homeleşi. Ne place publicul ăsta al Discotecilor noastre, pentru că scapă oricărei încercări de ştampilare. Tocmai de asta o să facem şi o Discotecă la Giurgiu.”, spun cei trei DJ ai Discotecii. În cazul în care deja ați devenit interesați, e bine de știut că vineri, 8 martie, Marina Voica va intra pe ușa clubului Modern, cu ocazia lansării publicației Gazeta Reforma. Nouă nu ne rămîne decît să sperăm că afară o să plouă, plouă, și înăuntru o să cînte, cînte Marina Voica un Common people cum nici lui Jarvis Cocker nu-i mai iese (demult). “Ne alegem artiştii pe criterii extrem de accidentale, aşa cum ne facem şi DJ set-urile. E un mix de plăcere vinovată, resurse financiare, sugestii venite în cutia poştală digitală, pile etc. Şi, da!, vom intra în anii ’90 cît ai zice aprilie”, ne asigură băieții de la Discotecă. Deci, dacă poftiți la un T-Short, Genius sau chiar la un obscur ca DJ Boroș, dați cu mail-ul în Discotecă. Pe mine mă găsiți în fața scenei, c-o casetă Double D în mînă, ca să ne recunoaștem mai ușor.

Publicat în Cațavencii, nr. 9(87), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint