Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un procuror atît de simplu, după vorbă, după pașaport

Zoom Un procuror atît de simplu, după vorbă, după pașaport

Un zvon subversiv, întunecat și periculos e pus în circulație de elemente extremiste ale PSD. Partidul-balenă are asemenea elemente, cel mai probabil fără știrea lui, iar dacă ar fi să vorbim despre ele, discuția ar începe de la momentele de panică judiciară ale lui Dan Șova.

Zvonul a ajuns și la noi în toată grozăvia lui. Ne-a dat tîrcoale, și-a dres glasul și apoi, încet-încet, a început să-și deșire povestea. Cică arestările, reținerile, descinderile cu mascați, condamnările și misiunea mai largă de curățire a clasei politice sînt executate de un grup de maximum douăzeci de inși, format din ofițeri, procurori, judecători și oameni politici. Toți sînt în acord cu interesele unui mare licurici – cel mai mare – de a purifica o Românie care urmează să primească un nou destin economic și strategic.

Pînă aici, par lucruri cunoscute, adunate din legendele care circulă deja. Noutatea, zice zvonul, constă în garanțiile cerute de această echipă de șoc. Știute fiind riscurile la care ești expus cînd începi să arestezi după plan – ba strecurînd printre dușmanii neamului și micile tale revanșe personale –, oamenii ar fi cerut garanții de imunitate absolute. Și, cum imaginația românească n-are limite, aceste garanții ar fi fost pașapoarte americane. Nici un contract confidențial n-ar avea, cică, tăria unui stoc de drepturi și libertăți care decurg din vorbele lui Washington, Jefferson, Franklin și mai ales din puterea hîrtiilor verzi pe care părinții națiunii și-au întipărit chipurile. Ca să fie siguri că nu sînt umflați la rîndul lor, deci, alde Kövesi ar fi cerut și dobîndit pașapoarte americane.

E un zvon de-a dreptul fioros, așa cum vă spuneam. Adevărul sau falsitatea lui îi plimbă pe subiecți între rolurile de eroi și trădători. A practica ce practică ei cu mascați și interceptări sub cetățenia altui stat e o subminare a suveranității naționale de toată frumusețea, bașca spionaj și trădare după pofta inimii. A face însă aceleași acrobații fără nici o patalama la mînă e ca și cum ai pune un orb să sară la trapez fără plasă. Pe acest raționament stă și zvonul cel negru și destabilizator. Noi ne-am făcut datoria să-l semnalăm în toată splendoarea lui sofist-fantasmagorică, adăugînd, la cererea publicului, și elementele de realism.

11 comentarii

 1. #1

  Râdem albastru, băieţi.
  Mă-ntreb, nu retoric, cât de puţini suntem?
  Care e masa critică în România?

 2. #2

  O nebunie posibila, in felul asta s-ar crea un cerc virtuos care i-ar proteja pe cei cu pasaport american de o eventuala arestare…’ma arestezi, fac apel la cetatenia pe care tu mi-ai dat-o si fac totul public ceea ce s-ar putea sa nu-ti convina’.

 3. #3

  Avand in vedere ca procurorii pusi de iliescu aveau probabil pasaport rusesc, nu ma deranjeaza, sua e un stat democratic. Iar daca ne uitam la cum au ajuns protectoratele SUA japonia si coreea de sud, ma bucur.

 4. #4

  nu o mai dati voi la intimidare cu spionajul.
  Lasati-i sa-i futa, sa curete tara de banditi

 5. #5

  nasol! oricum pute de la o posta !

 6. #6

  Foarte bine! Asa sa fie!
  Se desface in felul acesta procesul invers din 47 incoace, cand s-a facut acelasi lucru in sensul in care il stim si pe care l-am trait de atunci incoace, facut de cei cu pasapoarte si cetatenii Sovietice.
  Poate asa se desface si se repara incet, incet , timp de cateva generatii mizeria morala a tarii asteia…

 7. #7

  EU cred ca, deoarece in ’89, nu exista niciun milionar cinstit, TOTI actualii imbogatiti SUNT “PENALI” (cu exceptia catorva mostenitori legali, ci nu “legalizati”)!
  CORECT, justitie ar fi: SA SE VERIFICE DOBANDIREA PRIMULUI MILLION, SI SA SE CONFISTE TOATE AVERILE DOBANDITE ILICIT.

 8. #8

  mizeria morala din Romania este ea desigur foarte mare dar nu se compara cu cea din vestita tara pe care am asteptat-o 50 de ani in ajutor si a venit acum sa ne ajute cu forta, cand nu ne mai trebuia chiar asa de tare… Bineinteles ca vei zice ca tin cu rusii, si ca sunt de-al lor, pentru ca una din mizeriile pe care le-am mostenit este sa gandesti reductionist, nediferentiat in felul: daca critici pe americani pe undeva esti cu rusii, daca nu esti cu noi esti impotriva noastra…

 9. #9

  Jalnic, sa vrei sa fi “protectorat”. Marea democratie de care vorbesti este si ea tot o oligarhie precum cea a lui Putin. Sa fim seriosi, nu prea mai sunt multi care sa creada ca in state mai exista vreo democratie, doar naivii si neiinformatii. In afara de japonia mai exista si alte protectorate stralucite: iraq, afganistan, ucraina, nigeria si daca te uiti mai bine si numeri bazele americane de prin oceane si continente o sa ajungi pe la vreo 900.
  Unde-i petrol hop si bazele lor. Iar fara petrol stim bine ce-a patit si hitler…

 10. #10

  Am mai spus si o voi mai spune de cate ori se doreste: Ii poate aresta si cu ajutorul martienilor, numai s-o faca ! In acelasi timp e necesar sa aibe loc etatizarea tuturor averilor care nu se pot justifica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. #11

  comentatorii sunt bine spalati pe creier,sclavi au fost,sclavi vor sa ramana!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]

 • Munca la arat

  23 februarie 2021

  Este una dintre cele mai mari ironii ale guvernelor liberale din 2019 încoace faptul că ministru al Muncii este o doamnă care nu a muncit nici măcar o singură zi […]

 • Krepkaia

  16 februarie 2021

  La prima sa vizită în „străinătate“, adică la Chișinău, Nichita Stănescu a coborît din vagonul-restaurant aidoma zeilor care pogorau cu hîrzobul din cer, în aplauzele scriitorilor basarabeni buluciți pe peron, […]

 • Sărăcie pe bani grei

  16 februarie 2021

  Nu există nici un strop de inteligență în bugetul prezentat de guvernul PNL-USR-PLUS. Același tip de prostie înfricoșată și obedientă, arătată de Băsescu în 2010, cînd a tăiat salarii și […]

Ultimele articole