Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un’ te duci tu, mortule? În sertare, domnule!

Zoom Un’ te duci tu, mortule? În sertare, domnule!

Miile de morți în plus de care vorbește Vlad Voiculescu s-ar ascunde, cică, între cele două platforme care îi numără: Corona-Forms și AlerteMS. Pe prima sînt notați morții de COVID-19 raportați de DSP-uri, medici de familie și spitale. Pe a doua sînt notați doar morții de COVID-19 raportați de spitale.

După ce l-a dat Cîțu afară din Guvern, Vlad Voiculescu spune că a verificat el cu echipa lui și au descoperit că morții de pe AlerteMS sînt mai mulți ca cei de pe Corona-Forms. Zeci de nume de pe AlerteMS n-ar fi fost trecute pe Corona-Forms, în fiecare zi, și de aici ordinul miilor.

Voiculescu dă de înțeles că aceste lucruri au fost constatate cu ceva vreme în urmă, dar ele n-au fost aduse la cunoștința premierului Cîțu cu nume, date și numere, ca să nu se clatine barca guvernării.

Prin urmare, după Codul Penal, avem de-a face din capul locului cu infracțiunile de tăinuire, complicitate și dobîndirea de foloase necuvenite nepatrimoniale. Voiculescu a ascuns datele reale și a beneficiat politic de această situație, lucrînd împreună cu cei care au numărat greșit morții.

În ceea ce-i privește pe Cîțu, Arafat, șefii de DSP-uri și Grupul de Comunicare Strategică, încadrările sînt și mai clare: abuz în serviciu, fals în acte și în declarații, zădărnicirea combaterii epidemiei, tăinuire, dobîndirea de foloase necuvenite și grup infracțional organizat.

Ar fi de lucru, nu glumă, dacă organele ar lua de bun îndemnul „Fără penali în funcții publice“ și s-ar autosesiza. Numai că, așa cum vom observa cît de repede, epoca autosesizării DNA a apus. Chiar dacă „a fost nevoie să moară oameni“ pentru ca acest guvern să rămînă în funcție, singurii anchetați și trimiși în judecată sînt pesediștii Manda și Bodog, cu dosare făurite în anii trecuți, ca să se vadă clar unde sînt penalii.

Dar dincolo de dispariția faptelor penale din preocuparea statului de drept, se mai poate observa ceva. Și anume o izbitoare asemănare a tehnicii denunțului la Vlad Voiculescu („Nu este exclus să fie cîteva mii de morți în plus“) și la Codruța Kövesi.

Să ne amintim ce zicea femeia în 2014, cînd arunca pe piață dosarele Microsoft și EADS: „Valoarea contractelor Microsoft şi EADS verificate în acest dosar depăşeşte 1 miliard de euro. Nu înseamnă că atît este şi prejudiciul. Îl vom stabili după ce stabilim valoarea reală a contractelor. În cazul licenţelor Microsoft, valoarea suspectată de procurori ca fiind obiect al infracţiunilor de mită şi trafic de influenţă este în jur de 60 de milioane de euro, „dar prejudiciul efectiv este încă în evaluare“.

Ce vedem noi aici? Aceeași insinuare, aceeași doză de venin justițiar, aceeași acuzație difuză urmată de aceeași relativizare a probelor. Vlad și Codruța par să fi absolvit același curs de instigare, la aceeași catedră de propagandă și dezinformare. De dosarele Microsoft și EADS s-a ales praful, după cum știți, cu toate că erau fluturate fraude și prejudicii astronomice. Același praf o să se aleagă și de fraudarea morții, pe care o flutură politrucul Vlăduț.

Dar e bine să nu ne convingem pe loc, ci să mai așteptăm niște ani, căci timpul are răbdare cu proștii.

1 comentariu

 1. #1

  Imi zice un vecin: Auzi tu nazbatie! Astia care ,,ne conduc” cica nu se mai inteleg, pornind galceava din cauza numarului de morti. Pai n-a fost nimeni printre ei cat de cat mai ,,dezghetat”, ca tot a venit in sfarsit primavara, care sa le spuna ca rezolvarea-i simpla? Sa numere sacii !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint