Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un’ te duci tu, mortule? În sertare, domnule!

Zoom Un’ te duci tu, mortule? În sertare, domnule!

Miile de morți în plus de care vorbește Vlad Voiculescu s-ar ascunde, cică, între cele două platforme care îi numără: Corona-Forms și AlerteMS. Pe prima sînt notați morții de COVID-19 raportați de DSP-uri, medici de familie și spitale. Pe a doua sînt notați doar morții de COVID-19 raportați de spitale.

După ce l-a dat Cîțu afară din Guvern, Vlad Voiculescu spune că a verificat el cu echipa lui și au descoperit că morții de pe AlerteMS sînt mai mulți ca cei de pe Corona-Forms. Zeci de nume de pe AlerteMS n-ar fi fost trecute pe Corona-Forms, în fiecare zi, și de aici ordinul miilor.

Voiculescu dă de înțeles că aceste lucruri au fost constatate cu ceva vreme în urmă, dar ele n-au fost aduse la cunoștința premierului Cîțu cu nume, date și numere, ca să nu se clatine barca guvernării.

Prin urmare, după Codul Penal, avem de-a face din capul locului cu infracțiunile de tăinuire, complicitate și dobîndirea de foloase necuvenite nepatrimoniale. Voiculescu a ascuns datele reale și a beneficiat politic de această situație, lucrînd împreună cu cei care au numărat greșit morții.

În ceea ce-i privește pe Cîțu, Arafat, șefii de DSP-uri și Grupul de Comunicare Strategică, încadrările sînt și mai clare: abuz în serviciu, fals în acte și în declarații, zădărnicirea combaterii epidemiei, tăinuire, dobîndirea de foloase necuvenite și grup infracțional organizat.

Ar fi de lucru, nu glumă, dacă organele ar lua de bun îndemnul „Fără penali în funcții publice“ și s-ar autosesiza. Numai că, așa cum vom observa cît de repede, epoca autosesizării DNA a apus. Chiar dacă „a fost nevoie să moară oameni“ pentru ca acest guvern să rămînă în funcție, singurii anchetați și trimiși în judecată sînt pesediștii Manda și Bodog, cu dosare făurite în anii trecuți, ca să se vadă clar unde sînt penalii.

Dar dincolo de dispariția faptelor penale din preocuparea statului de drept, se mai poate observa ceva. Și anume o izbitoare asemănare a tehnicii denunțului la Vlad Voiculescu („Nu este exclus să fie cîteva mii de morți în plus“) și la Codruța Kövesi.

Să ne amintim ce zicea femeia în 2014, cînd arunca pe piață dosarele Microsoft și EADS: „Valoarea contractelor Microsoft şi EADS verificate în acest dosar depăşeşte 1 miliard de euro. Nu înseamnă că atît este şi prejudiciul. Îl vom stabili după ce stabilim valoarea reală a contractelor. În cazul licenţelor Microsoft, valoarea suspectată de procurori ca fiind obiect al infracţiunilor de mită şi trafic de influenţă este în jur de 60 de milioane de euro, „dar prejudiciul efectiv este încă în evaluare“.

Ce vedem noi aici? Aceeași insinuare, aceeași doză de venin justițiar, aceeași acuzație difuză urmată de aceeași relativizare a probelor. Vlad și Codruța par să fi absolvit același curs de instigare, la aceeași catedră de propagandă și dezinformare. De dosarele Microsoft și EADS s-a ales praful, după cum știți, cu toate că erau fluturate fraude și prejudicii astronomice. Același praf o să se aleagă și de fraudarea morții, pe care o flutură politrucul Vlăduț.

Dar e bine să nu ne convingem pe loc, ci să mai așteptăm niște ani, căci timpul are răbdare cu proștii.

1 comentariu

 1. #1

  Imi zice un vecin: Auzi tu nazbatie! Astia care ,,ne conduc” cica nu se mai inteleg, pornind galceava din cauza numarului de morti. Pai n-a fost nimeni printre ei cat de cat mai ,,dezghetat”, ca tot a venit in sfarsit primavara, care sa le spuna ca rezolvarea-i simpla? Sa numere sacii !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cel mai primejdios drum

  11 mai 2021

  Marele explorator care a călcat pe spinarea aligatorilor din mlaștini, dansînd pe buza prăpăstiilor cu rucsacul în spinare, înfășurat în voalul de zăpadă al miresei din Kilimanjaro, după ce a […]

 • Baroni, aruncați armele!

  11 mai 2021

  La parastasul ursului Arthur nu s-a auzit nici un bocet pesedist. Nici liberalii și nici ungurii nu s-au grăbit să-și tragă mucii la căpătîiul splendidei fiare. Toți iubitorii de natură […]

 • Vaccinații über alles

  11 mai 2021

  Bâjbâim neputincioși încă de la începutul lui 2020, în încercarea de a găsi un dușman cât de cât decent. Să fie măcar vizibil, să-l putem fotografia, filma și expune public, […]

 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]