Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Universitatea de medicină „Tata și copilul“

Zoom Universitatea de medicină „Tata și copilul“

De când e lumea și pământul, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara este cunoscută sub numele „Casa Copilului“, tocmai pentru că instituția reprezintă centrul de plasament perfect pentru odraslele cadrelor medicale. Așa se face că, într-o proporție covârșitoare, catedre întregi, funcții didactice și specializări au fost lăsate, cu limbă de moarte, din generație în generație, doar pentru perpetuarea castei.

Ca atare, cei care nu au arborele genealogic în regulă n-au nici o șansă de promovare sau vreo perspectivă. În urmă cu trei luni de zile, rectoratul s-a trezit cu o scrisoare din partea Universității de Medicină „Karl Ruprecht“ din Heidelberg, Germania, care a băgat în ședință cu ușile închise toată floarea medicinei timișorene. Nemții au atras atenția că nu e normal ca numele instituției lor să fie folosit, într-o serie întreagă de CV-uri ale medicilor bănățeni, ca al unei coordonatoare de lucrări de doctorat, când așa ceva nu există și nici nu a existat vreodată. Un număr de patru profesori universitari de la UMF Timișoara, printre care și Viorel Bucuraș, soțul ex-senatoarei Sorina Plăcintă, și-au trecut în CV faptul că și-ar fi susținut doctoratele la Heidelberg. Pe baza acestui „doctorat“ au avansat în cariera didactică. În cazul lui Bucuraș, doctoratul a fost o condiție pentru ocuparea postului de șef de lucrări, adjudecat în anul 2000, dar și o condiție obligatorie pentru accederea la gradele de conferențiar și profesor. Conținutul scrisorii trimise de Universitatea din Heidelberg nu-l poate lăsa să doarmă liniștit pe soțul Sorinei Plăcintă: „Dnul Viorel C. Bucuraș a promovat la Universitatea «Karl Ruprecht» din Heidelberg. La momentul respectiv, însă, Facultatea de Medicină «Karl Ruprecht » din Heidelberg nu organiza un program «PhD» și nu conferea titlul academic de «PhD»“. Or, în CV-ul său contrafăcut, Bucuraș tocmai cu asta se laudă, cu titlul de doctor în filosofie obținut la Heidelberg.

Publicat în Cațavencii, nr. 4(82), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint