Să ne imaginăm un cetățean decent a cărui gospodărie este luată cu japca de o viitură necruțătoare ce-i poartă pe valurile agitate cotețul găinilor, soacra și dulapul cu borcane de murături din beciul care deja a ajuns la nivelul copacilor. Și omul ăsta, ferice de el, se află totuși pe un deal, în deplină siguranță. Tensiunea e maximă. Într-un astfel de context își stoarce creierii nu prea dezvoltați, gândindu-se ce să facă. Și în urma acestui proces de mare angajament rezultă cea mai bună soluție pe care mintea lui o putea debita: „Bă, mă urc uite-acum în barcă și merg să schimb becul ăla din sufragerie, că de-aici se vede cum scapără”. În realitate, cetățeanul există și se numește Municipiul Brașov. Și în aste momente de restriște de mai toate felurile, domnul municipiu plătește zece milioane de lei pentru iluminat eficient și multe camere de supraveghere.
Cert e că în Brașov nu mai există probleme. Nu se mai blochează șoselele și trotuarele în fiecare week-end din cauza bucureștenilor care vin acolo, nu mai sunt urși vagabonzi care îți ocupă locul în restaurant până când mergi la baia oricum ocupată de un alt urs și, pare-se, nici măcar nu mai sunt locuri de joacă de reabilitat pe bani mulți. Nu. Toate astea s-au terminat și, la fel cum divinitatea a făcut în șase zile lumea, iar în a șaptea i-a admirat frumusețea, așa și primarul Scripcaru dorește să se poată uita galeș, prin ochii camerelor de supraveghere, peste neprețuita-i operă de artă.
Sens în care este dispus să investească aproximativ zece milioane de lei în ceea limbajul tehnic al proiectelor pe bani mulți numește „sistem integrat de securitate în zonele de risc din municipiu”. În limbaj mai profan, asta se traduce în 42 de camere de supraveghere, un sistem de gestiune a iluminatului stradal, o cameră de unde totul se coordonează și cam atât. Da, chiar atât.
Sigur că toate acestea în slujba cetățeanului, care are nevoie de oameni însărcinați să observe, pe multe-multe monitoare, dacă este în siguranță. Să observe, că de intervenit tot pe aceleași străzi aglomerate până la refuz va interveni. Mă rog, asta nu mai e așa de sigur. Depinde de ursul care proptește ușa de la intrare.
10 vizualizări
si popa Cristian din satul Tatarani , judetul Prahova a pus stalpi de iluminat ca cei de pe DN1 dar la fiecare 20 m unul de altul sa fie lumina in cmitir noaptea , cine stie , sa nu se impiedice vreun m,o,r,t iestit la plimbare si sa-i ceara daune .Lucrarea a costat …pe acte , de cateva ori cat facea real dar ce nu face popa pentru blajinii lui !A taiat din cimitir 4 nuci falnici si cateva tise mature , specii ocrotite de legi internationale si a vandut lemnul .Cand a fost luat la rost de oameni a raspuns obraznic ca biserica nu da cont nimanui in tara asta de ce face …chiar a spus un adevar …biserica ortodoxa a devenit stat in stat .