Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viorel Cataramă (eroul pe care-l merităm): „Soția mea protestează (…) Eu sînt un bărbat declarat sănătos”

Zoom Viorel Cataramă (eroul pe care-l merităm): „Soția mea protestează (…) Eu sînt un bărbat declarat sănătos”

Gen Eu beau vinul cu borcanul

Smiley (mare bagabont): „Eu, dacă ies la băut cu băieții sau ies la vreo petrecere, am un prag la care zic «Băieți, eu am plecat», de care nu trec. Mi s-a întîmplat odată. Am mers în club cu niște prieteni, eram și cu Marius Moga, și cu Randi, cu mai mulți. La un moment dat am trecut de pragul ăla, m-am dus mai departe și am impresia că m-am așezat pe o canapea și mă uitam în jurul meu, mi se părea că e gol clubul. Am intrat în panică.” (Libertatea, 16 mai)

Descrierea lui Smiley despre beția lui cruntă pare genul de poveste care s-a născut după ce Smiley a întrebat mai mulți prieteni ce ar trebui să zică că a făcut la beție, și cineva a făcut mișto de el și i-a zis: „Zi-le că te-ai așezat pe o canapea și ți s-a părut că s-a golit clubul”. „E genul de lucru nebun pe care-l fac tinerii care consumă alcool?”, a întrebat Smiley, sorbind dintr-un Tedi cu morcovi. „Absolut!”, l-a asigurat golanul. „Numai cei mai nebuni bețivi fac așa ceva.”

 

Gen Ora mesei

Oana Roman (iubitoare de ceasuri): „M-am hotărît, după multă gîndire, să vînd acest obiect. Ceas Must de Cartier. L-am primit acum peste douăzeci de ani, cînd am terminat facultatea. L-am purtat puțin pentru că, în general, port ceas mare și seara nu port deloc.” (Libertatea, 16 mai)

Adevărul e că ceasurile mari sînt mult mai fashionable. Mai ales alea mari cît o pizza. Toți nutriționiștii spun că nu-i bine să porți un ceas mare cît o pizza seara, după ora opt. Mmmm… pizza.

 

Gen Hoț, gionule

Dorian Popa (influencer): „Bă, tată, știi clar că ți s-a înfăptuit o maradona în momentul în care cineva te sună din Domnești, cu tractorul pe cîmp, spunînd că ți-a luat portofelul în lamele tractorului. Și că ai întreg buletinul, certificatul de naștere și permisul de conducere! Și eu îl iubesc pe acest domn și abia aștept să ajung în Domnești să îi dau o mare cinste. Și, hoțule, să moară Jaxana, l-ai aruncat în boscheți. Știam eu că nu l-am pierdut, că nu pierd eu portofelul. Dar l-am găsit.” (Libertatea, 15 mai)

În apărarea hoțului, poate că l-a aruncat acolo pentru că acolo își închipuia că trăiește Hîț Gionul.

 

Gen Mare om, mare caracter

Viorel Cataramă (eroul pe care-l merităm): „Soția mea protestează la rîndul ei împotriva încălcării libertăților. Critică decizia autorităților de a purta măști, dar pentru că ne obligă cineva, nu avem voie să fim obligați. (…) Eu sînt un bărbat declarat sănătos, cum să nu vină acasă? Care ar fi motivul să nu vină acasă, dacă eu sînt declarat sănătos de autorități? Într-o familie oamenii pot avea păreri diferite.” (Spynews,15 mai)

„Pentru că ne obligă cineva, nu avem voie să fim obligați” ar trebui să fie maxima pe care s-o lăsăm înscrisă în piatră generațiilor viitoare. „Cine a spus asta, bunicule?” „Viorel Cataramă, nepoate.” „A fost o personalitate a vremii voastre?” „A fost un vînzător de mobilă care semăna cu Al Bundy și care s-a dus într-un sat să se îmbrățișeze cu bolnavi de bunăvoie.” „Atunci de ce-l sărbătorim mereu pe 15 mai?” „Ca să nu uităm niciodată, nepoate, că dacă ești declarat sănătos, asta nu înseamnă că nu ai nici o boală.”

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum să nu murim

  19 ianuarie 2021

  Mihai Eminescu a învățat să moară cu mult înainte de-a muri la un azil de nebuni și-a mai murit o dată cînd a ajuns nume de cofetărie în orășelele de […]

 • Școală să fie, dar și pușcărie!

  19 ianuarie 2021

  România se împarte iar în două: vaccinații și ceilalți. Elixirul Pfizer vine în doze mici și selective, așa că viața normală are de stat la coadă încă multe luni. Așa […]

 • Ce frumoasă vaccinare!

  19 ianuarie 2021

  „Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat […]

 • Metamorfoza țăranului român

  12 ianuarie 2021

  Dacă pînă acum cinci-șase ani mă dădeam de ceasul morții că boarea societății de consum a ocolit satele românești, astăzi cantitatea de supermarket-uri și de superbet-uri pe cap de băștinaș […]

 • Vaccinați, băieți, orice, numai vaccinați!

  12 ianuarie 2021

  Campania de vaccinare a devenit o tristă eroare de vorbire. Iohannis și-a retras capul din prompter și l-a lăsat pe bietul colonel Gheorghiță să încaseze singur cartușele urii populare, pe […]