Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Viruși anticorupție detectați la Spitalul Polisano

Zoom Viruși anticorupție detectați la Spitalul Polisano

Se cunosc motivele pentru care fostul ministru Victor Costache a fost dat afară din Guvern: s-a opus organizării unor spitale de campanie. Alde Arafat și Streinu-Cercel cereau să se extindă capacitatea de primire a infectaților cu coronavirus în spații de tip Romexpo, stadioane, săli polivalente și spitale de campanie militare, adică la cort. Costache a zis că nu se pot îngriji bolnavii pe brancarde, așa că Orban a aruncat o privire pe curbele de molipsire și s-a văzut nevoit să dea dreptate binomului epidemiologic siriano-strein.

A fost suferință mare pe segmentul sibian al PNL, fiindcă protectoarea lui Costache, Raluca Turcan, a pierdut o pîrghie importantă în Guvern. Practic, l-a pierdut pe omul prin care PNL și prietenii de la Polisano Sibiu urmau să înșface o halcă din serviciile medicale de stat. Asta a fost pierderea politică. Numai că, în urma dezvoltării în media a subiectului, au apărut probleme și pe latura penală.

DNA a început să se intereseze de faptele lui Costache la Ministerul Sănătății, mai exact de felul în care a modificat un ordin de ministru și a făcut Spitalul Polisano eligibil pentru niște bani de la stat. Surse din medicina privată spun că Victor Costache ar fi fost pus să-și înceteze contractul cu Polisano, tocmai din cauza interesului arătat de parchet.

Acum, că acest interes e de formă și că procurorii numiți de Iohannis ar face asta doar ca să închidă cazul Polisano, ștergînd urmele printr-un NUP, rămîne de văzut. Important e că, prin deschiderea unui dosar, se recunoaște că virusul corupției se transmite și la liberali, mai ales cînd există comorbidități penale cronice.

Ciuma politică, fie ea roșie sau galbenă, a atins, se vede treaba, și centrul imaculat de la Sibiu.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale