Caţavencii

Între timp, la înscrierea lui Băsescu în PMP…

Traian Băsescu a propus ca Partidul Mișcarea Populară să-și schimbe numele în Mișcarea Populară, deoarece – hai să fim serioși – cine mai poate articula ca lumea trei cuvinte la patru dimineața, atunci cînd îi spui taximetristului la ce sediu să te ducă, să dormi pe canapeaua din hol?

Băsescu nu s-a înscris doar în PMP. El a completat o cerere de înscriere și într-un club de aeromodelism. Atunci cînd ieși la pensie, pur și simplu ai prea mult timp liber pe care trebuie să-l umpli cumva.

După ce și-a făcut public numărul de telefon, Băsescu i-a îndemnat pe români să-i dea doar bip, că-i sună el înapoi. Și-a făcut recent abonament din ăla cu multe minute și oricum n-are cu cine să vorbească.

Băsescu se plînge că acum, după ce și-a făcut public numărul de telefon, va fi nevoit să sune numai cu număr ascuns.

La fel ca Stela Popescu și Arșinel, Băsescu va face niște turnee prin străinătate, ca să-i distreze pe românii din diaspora cu semnalele de alarmă pe care le trage el apropo de ce se întîmplă în țară.

Se pare că și Maria Grapini s-a înscris în PMP, dar nu și-a făcut publică cererea de adeziune pentru că avea niște virgule puse aiurea între cifrele numărului de telefon.

Băsescu spune că, inițial, intenția lui a fost să dezvăluie nu doar numărul de telefon, ci și numerele cîștigătoare de la următoarea extragere Loto. Dar s-a răzgîndit, pentru că abia atunci ar fi început să sune serios telefoanele, cînd lumea și-ar fi dat seama că a fost păcălită.

În fiecare seară la ora 18, Băsescu vrea să țină, în sediul PMP, o conferință despre starea națiunii, la care să participe portarul, femeia de serviciu și, dacă e prin zonă, tipul de la salubritate care adună gunoiul de pe stradă.

Băsescu recunoaște că e un tip incomod. Odată, a adormit în autobuz și s-a lăsat cu capul pe umărul unui pensionar, pe care l-a jenat tot drumul.

Băsescu a revenit în politică pentru că vrea ca, la următoarea întîlnire a foștilor președinți ai României, să fie singurul pe care-l mai înjură încă lumea. Misiune dificilă, avînd în vedere că mai e și Iliescu acolo.

Băsescu a spus că s-a întors în politică pentru că vrea să reformeze structurile statului român. După cum se știe, adevărata activitate a unui om începe la pensie, după ce și-a încheiat cariera, cu bune și cu rele.

Exit mobile version