Home / Epoca fraudala / Consiliul Județean Dîmbovița dă 380.000 ca să crească vizibilitatea unei peșteri cu grădină

Consiliul Județean Dîmbovița dă 380.000 ca să crească vizibilitatea unei peșteri cu grădină

Zoom

Pentru că există Peștera Ialomiței în Masivul Bucegi, dar mai ales pentru că există niște fonduri europene care pot fi cheltuite pentru creșterea potențialului turistic al acestei peșteri, oamenii din Consiliul Județean Dîmbovița s-au pus pe cumpărături. Între 9 și 12 ianuarie au fost organizate trei licitații publice, în urma cărora au fost împărțiți ceva mai bine de 380.000 de lei, bani proveniți din Programul Operațional Regional, către Irmes SA – 82.000 de lei și Prodenergo Service SRL – restul de aproape 300.000 de lei. Evident, pentru a nu strica planurile de aducere la lumină a potențialului turistic al peșterii, la fiecare dintre licitații a fost lăsată să participe doar cîte o firmă, deși ar fi vrut mai multe. Astfel, pentru punerea în valoare a unei peșteri au fost cumpărate niște panouri informative, echipament pentru calculatoare, videoproiectoare și filme, plus echipament de grădină. Pesemne că promovarea peșterii se va face prin vizionarea de filme, la retroproiector, pe niște panouri, în grădina cuiva din Consiliul Județean.

Cu toate că sîntem în anul 2015, cînd pe un disc ori un stick de mărimea unui creion încap biblioteci întregi de date, Registrul Comerțului încă se îndeletnicește cu documente în format clasic. De fapt, are atît de multe, încît instituția se vede nevoită acum să închirieze un spațiu de depozitare pentru cutiile cu documente. Sigur, nu e vorba doar de un spațiu, ci caută servicii complete, adică o firmă care să se ocupe și de încărcat-descărcat, aranjat și gestionat documentele. Iar pentru treaba asta, domnii din ONRC sînt pregătiți să plătească între 2.045.000 și 2.678.000 de lei, în funcție de mărimea, amplasarea și condițiile depozitului. Sigur, dat fiind că e vorba de un contract pentru patru ani, probabil că viitorul depozit nu va fi chiar în centrul Bucureștiului. Cu toate că, la banii ăștia, n-ar fi greu de găsit ceva în zona Universitate.

Așa, ca de început de an, Compania Națională Poșta Română a decis să-și facă provizii și s-a pus pe cumpărături. Mai niște tambururi, mai niște tonere pentru imprimante, mai o panglică și cam ce mai e nevoie la casa poștașului. În total, doar vreo 4,3 milioane de lei plus TVA, plătiți ca urmare a unor deosebite licitații cu un singur participant. Spre exemplu, la licitația din decembrie 2014, Mida Soft Business SRL a primit un contract de puțin peste trei milioane, după ce a fost singura firmă primită la licitație, dintre cele cinci care ar fi vrut să vîndă consumabile Poștei. Asta după ce, cu vreo cîteva luni înainte, același SRL Mida Soft mai cîștiga un milion pe același sistem, cot la cot cu un alt SRL, care, mai mic fiind, primise doar puțin sub 150.000 de lei.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.