Home / Interviu / Paul de România: „Prioritar e ţara economic, not monarşi“

Paul de România: „Prioritar e ţara economic, not monarşi“

Zoom

 

1997. Era apropiat al preşedintelui Iliescu, prin George Păunescu, naş la căsătoria sa cu prinţesa Lia. 2010 – Băsescu îi năşeşte copilul. Intermediar acelaşi: George Păunescu. N-are regalitate, dar are cîte un naş pentru oricine-l supără.  

Reporter: În 1997 eraţi cu Iliescu.

Paul de România: Mult vre­me de atunci. Prinţ Pol nu face politic în România, ci doar donaţie în domeniu umanitar. N-o atacat, n-o atacat nimeni, doar faci. Lăsat în paci să vizitez ţara şi făcut donaţ.

Rep.: În 2010 vă foloseşte Băsescu.

P. de R.: No, no, exchius. Unic respectat că România e un republic. Respectat la fel prezidenţi România.

Rep.: Sînteţi monarhist sau republican?

P. de R.: Sînt monarhist. Sînt descendent lui Carol.

Rep.: Şi vreţi reinstaurarea?

P. de R.: Eu vrea ce vrea po­por. Eu respect republic. Prioritar e ţara economic, not monarşi.

Rep.: Sînteţi un caraghios în­tr-o republică.

P. de R.: Posibil, da’ e tradiţion. În Portugalia, cînd s-o căsătorit dom Duc de Bargons, republic plătit. O fost un public releişon foarte frumos pentru Portugalia. La fel cînd căsătorit cu Lia la monastir ortodox, la Caşin, naş George Păunescu. M-o văzut pe Euronius că căsătorit. Vorbit în străinătate de Romania, un imaj pozitiv. În general, vorbit de copil cu SIDA, plin de cîini, plin de toată proşti. 

Rep.: Acum preşedintele se foloseşte de dumneavoastră?

P. de R.: Manipulat? Doar năşit copil la mie şi Lia. Există dezinformaţie la Romania.

Rep.: A plecat Mihai cu tablourile?

P. de R.: O clipă, da’ e evident că a plecat cu tablourile. Şi el a acceptat. A fost proces cu Mihai de la Guvern Român, pe vremea lui Ceauşescu. Da’ problem asta e problem că Mihai vîndut tablou, da’ nu pot lua ­îna­poi că muzeu avut acum proprietate pe el. Lu’ tata restituit vreun tablou? Noi nu avut ban. Vrem tablou.

Rep.: Domnu’ Paul, bastard?

P. de R.: Eu ştiu adevărat. Dacă dvs. vorbit în stradă, puţin ştiut istorie Carol cu Zizi Lambrino. Eu cred că pentru 40 de an poporul e dezinformat cu adevărat. A fost mare dezinformaţie la Carol şi mare dezinformaţie la comunişti.

Rep.: Care e părerea dvs. de­spre români?

P. de R.: Acum trebuiţ toţ lucrez pentru viitor. Trebuie fost mai mult patriotic. Puternic devenit, are toate aici. Am văzut evrifing is great: porumb mai înalt ca mine, avem poze. E incredibil. Nu e bine organizat… Avem resurs, avem munte.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.