Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Adevăruri de gudron

Zoom Adevăruri de gudron

Există adevăruri pe care le afli la fumat. Cu oamenii care ies la fumat, cu cei cu care tremuri iarna în frig la un Lucky. Mi-am amintit de asta citind ce a scris Adelin Petrișor despre Digi24, despre faptul că cei din conducere le reproșau jurnaliștilor că stau prea mult la țigară.

Să vă spun ce am auzit eu în pauzele de fumat de la Digi24, cât timp am lucrat acolo ca scenarist al emisiunii Starea nației.

Am auzit că ”din greșeală” a intrat un material nașpa cu Gabriela Firea, motiv pentru care a doua zi au băgat un reportaj de zece minute în jurnale cu șoferii de la RATB, despre cât de fericiți sunt ei și ce primar destoinic are Capitala.

Am auzit la țigară despre faptul că Teszari l-ar fi dat afară zilnic pe Prelipceanu, însă nu putea s-o facă pentru că postul era captiv al RCS&RDS, adică al domnului Bendei. Da, cel proaspăt condamnat, cel care își bea cafeaua la DNA pe timpul lui Kövesi.

Am auzit la țigară despre faptul că tot ce se spune pe post despre ceva din Brașov, mai bine nu se spune. Nu de alta, dar să nu deranjezi cu ceva pe prietenii domnului Bendei.

Am auzit la țigară că Sorina Matei a fost angajată acolo ca să ia un ban, pentru că, altfel, nu făcea nimic. Adevărul e că pe Sorina Matei o găseam mereu la țigară.

La țigară am auzit cât de detestat era Dan Turturică – cel care se dădea jos dintr-un X5 și toți cei din jur murmurau sutre pentru sănătatea lui și a familiei sale. Atât de tare îl iubeau colegii încât le urau sănătate și morților din familia lui.

Tot acolo, la țigară, îi vedeam pe colegi povestindu-mi toate acestea cu mâna la gură – așa cum fac de fiecare dată jucătorii de tenis de dublu când își stabilesc tactica punctului care urmează.

Dar, hei, să nu punem totuși prea multă bază pe astfel de vorbe scoase așa, cum scoți fumul țigării. Vorbe.

3 comentarii

 1. #1

  Va dati seama daca tigarea era insotita si de-o cinzeaca cate ati fi aflat ?

  • #2

   Imi cer scuze dar pasajul acesta nu e foarte elcovent:

   “Am auzit la țigară despre faptul că Teszari l-ar fi dat afară zilnic pe Prelipceanu, însă nu putea s-o facă pentru că postul era captiv al RCS&RDS, adică al domnului Bendei. ”

   Deci, cum?

 2. #3

  Din ciclul “barca era a saracului, care nu avea lotca”: probabil gandurile bune adresate decedatilor din familia dlui Streptopelia turtur aveau ca obiectiv mobilizarea acestora in vederea combaterii absenteismului electoral.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum l-a deposedat Mircea Geoană pe Băsescu de vise

  23 iulie 2019

  În istoria românilor un singur domnitor a avut privilegiul de a fi adjunct al trupelor creștine din Europa, Iancu de Hunedoara, care l-a secondat pe cetățeanul maghiar de origine poloneză […]

 • Ce-ai făcut în următorii cinci ani?

  23 iulie 2019

  Cum va arăta viitorul României după alegerile prezidențiale? Va fi țeapăn și suficient, ca Iohannis, deșirat și agresiv, ca Barna, sau, poate, “neconflictual” și dezbinat, ca propunerea alianței PSD-ALDE. Viitorul […]

 • Statul jalnic barbă-cot

  23 iulie 2019

  Statul român, la toate nivelurile sale, este din ce în ce mai incapabil să-și îndeplinească îndatoririle de bază: acelea de a-și proteja cetățenii și de a le oferi premisele bunăstării. […]

 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]