Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Adevăruri de gudron

Zoom Adevăruri de gudron

Există adevăruri pe care le afli la fumat. Cu oamenii care ies la fumat, cu cei cu care tremuri iarna în frig la un Lucky. Mi-am amintit de asta citind ce a scris Adelin Petrișor despre Digi24, despre faptul că cei din conducere le reproșau jurnaliștilor că stau prea mult la țigară.

Să vă spun ce am auzit eu în pauzele de fumat de la Digi24, cât timp am lucrat acolo ca scenarist al emisiunii Starea nației.

Am auzit că ”din greșeală” a intrat un material nașpa cu Gabriela Firea, motiv pentru care a doua zi au băgat un reportaj de zece minute în jurnale cu șoferii de la RATB, despre cât de fericiți sunt ei și ce primar destoinic are Capitala.

Am auzit la țigară despre faptul că Teszari l-ar fi dat afară zilnic pe Prelipceanu, însă nu putea s-o facă pentru că postul era captiv al RCS&RDS, adică al domnului Bendei. Da, cel proaspăt condamnat, cel care își bea cafeaua la DNA pe timpul lui Kövesi.

Am auzit la țigară despre faptul că tot ce se spune pe post despre ceva din Brașov, mai bine nu se spune. Nu de alta, dar să nu deranjezi cu ceva pe prietenii domnului Bendei.

Am auzit la țigară că Sorina Matei a fost angajată acolo ca să ia un ban, pentru că, altfel, nu făcea nimic. Adevărul e că pe Sorina Matei o găseam mereu la țigară.

La țigară am auzit cât de detestat era Dan Turturică – cel care se dădea jos dintr-un X5 și toți cei din jur murmurau sutre pentru sănătatea lui și a familiei sale. Atât de tare îl iubeau colegii încât le urau sănătate și morților din familia lui.

Tot acolo, la țigară, îi vedeam pe colegi povestindu-mi toate acestea cu mâna la gură – așa cum fac de fiecare dată jucătorii de tenis de dublu când își stabilesc tactica punctului care urmează.

Dar, hei, să nu punem totuși prea multă bază pe astfel de vorbe scoase așa, cum scoți fumul țigării. Vorbe.

3 comentarii

 1. #1

  Va dati seama daca tigarea era insotita si de-o cinzeaca cate ati fi aflat ?

  • #2

   Imi cer scuze dar pasajul acesta nu e foarte elcovent:

   “Am auzit la țigară despre faptul că Teszari l-ar fi dat afară zilnic pe Prelipceanu, însă nu putea s-o facă pentru că postul era captiv al RCS&RDS, adică al domnului Bendei. ”

   Deci, cum?

 2. #3

  Din ciclul “barca era a saracului, care nu avea lotca”: probabil gandurile bune adresate decedatilor din familia dlui Streptopelia turtur aveau ca obiectiv mobilizarea acestora in vederea combaterii absenteismului electoral.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Vulpea cu clopoțel

  19 februarie 2019

  Cu tirbușonul în mînă, am încercat zilele trecute să extrag tîlcul unei întîmplări hazlii povestite de un amic proaspăt întors dintr-o excursie prin secuime. Cazați la cabana unui pădurar care, […]

 • Cam pioană

  19 februarie 2019

  Laura Codruța Kövesi doarme acum somnul neliniștit al urmăriților penal, învelită cu pătura otrăvită a prezumției de nevinovăție. Judecata publică a început să parcurgă etapele torturii, de astă dată cu […]

 • Asistații de la SRI

  19 februarie 2019

  Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l […]

 • În așteptarea atletului lui Dumnezeu

  12 februarie 2019

  A fost nevoie ca un parcagiu italian să se metamorfozeze în medic, pe pajiștea cu fătuci mioritice producătoare de silicon, pentru a vorbi de seninătatea criminală cu care am acceptat […]

 • Adevăratul nume al Laurei Codruța Kövesi

  12 februarie 2019

  Pentru o țară de mărime medie, îndepărtată și înapoiată, binecuvîntată de un dumnezeu amnezic, irigată de rîuri fără pești, locuită de oameni fără obraz, poluată de vorbe, ocolită de autostrăzi, […]

romania100