Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bate fierul cât e calm

Zoom Bate fierul cât e calm

Costel Alexe, ministrul Mediului, e sincer afectat de ce se întâmplă cu mediul în România. Na, ca orice om care e pus într-o funcție cu care nu are nici o legătură și descoperă tot soiul de curiozități, drame, elemente de cultură generală.

Bucureștiul, în special, a fost o adevărată carte a secretelor pentru domnul ministru.

În final, însă, s-a liniștit: a făcut o comisie, a chemat oameni care se pricep, așa cum, pe vremuri, domnitorii chemau deopotrivă preoții și vrăjitorii noaptea când aveau vise ciudate.

Pagina de Facebook a ministrului stă mărturie pentru teama și izbăvirea sa: din raportul preliminar al controlului dispus la începutul săptămânii de ministrul Mediului, după episodul de poluare masivă din noaptea de duminică în Capitală, a reieșit că nu a fost “un caz accidental” și că acesta e nivelul aproape zilnic de poluare din București. Și ministrul a concluzionat, dorind, in extremis, să lase impresia că a înțeles ceea ce i s-a dat să publice pe propria pagină de Facebook: “Ceea ce a făcut să pară duminică spre luni ca fiind o situație excepțională a fost calmul atmosferic care a împiedicat dispersia poluanților”.

A fost calmul atmosferic, mă!

Știu, știu, mulți dintre noi bănuiau asta. De câte ori nu am auzit în acele ore oamenii spunând: Bă, ia să vezi că e calmul atmosferic!

Și, iată, așa a fost.

Cu alte cuvinte, ministrul Mediului a descoperit că situația excepțională se datora unei situații ordinare, de zi cu zi. Practic, s-a speriat de pomană, a cheltuit banii aiurea ca să afle că așa e de când lumea pe meleagurile astea.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    Sa-i dea.. ce? (referitor la ultima propozitie din poza)

  2. #2

    Ca de obicei :
    Talentat şi inspirat, tizule !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale