Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce-i trebuie chelului? Politichie de mărgăritar

Zoom Ce-i trebuie chelului? Politichie de mărgăritar

De ieri Băsescu a prins boală și pe politiceni. Junghiuri a mai avut și-acum cîteva luni, dar părea ceva de sezon, ca uninominalul pur.

De două ori, în cursul consultărilor și mai apoi seara, la declarația de presă, Traian Băsescu a spus despre Crin, Ponta și, cred, și despre ceilalți consultați, că sînt politicieni, că fac politică. În tonul său nu a fost totuși dispreț. Nu, nici reproș. Mai degrabă un soi de serenitate soră cu revelația și vară bună cu debilitatea.

Ce să-nțelegi? Nu luăm în discuție variantă că s-a dilit. Păi, am înțeles că el nu mai e om politic. Și asta doar pentru că a trecut la un alt nivel, într-o altă clasă, pe un alt norișor. Ăia, politicienii, vax, niște copii, niște imaturi. Politicienii se întîlnesc, discută, negociază, cu alte cuvinte, o freacă la rece, pierd timpul.

El însă a fost ciupit de morbul absolutului, fiara de dincolo de slăbiciunile lumești l-a lins pe față și i-a schimbat destinul. E drept, așa mai obișnuiesc cățeii să-ți facă dacă te găsesc în șanț, cu roatele-n sus.

De-aici, pînă la a crede că tot ceea ce-ți trece prin tărtăcuță e adevăr pur, de 80 de grade, sau că tot ce întreprinzi e fără cusur, nu mai sînt decît cîțiva pași împleticiți. Să sperăm că omul nostru va cădea în bot înainte să-i facă.

5 comentarii

 1. #1

  Ba cred ca asta n-a cazut niciodata in botul lui personal, ci la aceia care pun botul. Ca l-a atins ceva este clar si nu de ieri, iar asta i se poate citi in ochi daca-i surprinzi pe amandoi intr-un moment de stabilitate. Nu trebuie sa ne ingrijoreze bolile lui Basescu; el prefera sa doarma sub pat chiar, dar sanatos. Cum era vorba aia? Sanatosul se mai trezeste, prostul niciodata. Ciolanul pe care politicienii il vaneaza, ii serveste lui doar pentru scobit in dinti nu?

 2. #2

  care politicieni bre ? pai daca tu crezi ca pont si crin is politicieni ma dezamagesti crunt …io stiu ca basescu ii curva si magar da’care’i alternativa ? ponta si crin ? da’o’n colo !
  mai formatori de opinie de 2 lei !

 3. #3

  @Snake, ai înțeles exact nimic. Crin și Antonescu sînt pomeniți doar pentru că ăsta era contextul. Cît despre treaba cu “politicienii” întrebarea este : Ce căcat este Băsescu dacă nu tot un politician?

 4. #4

  e x c e l en t ;))

 5. #5

  Bai frate, nu-l mai suport pe marinar de cand a impus-o pe catastrofa de fiica-sa parlamentar de Bruxelles. Dar pe cine sa contezi la schimb ? Pe Lolek si Bolek aka Ponta & Antenescu ? Ma lesi ? Ma apuca grata de toti si de toate, astia sunt caricaturi, nu oameni politici…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]