Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cea mai simpatică bătrînă din lume a fost la Festivalul „Enescu“

Marele Giuliano Carmignola călare pe Vivaldi. Nu a dat foc la vioară la sfîrşitul concertului, cum ar fi trebuit, şi Venice Baroque Orchestra. Imaginaţi-vă solouri de Hendrix interpretate de Satriani şi împănate cu pasaje ample, în forţă, din cel mai melodios Black Sabbath!… 

Am stat în sală alături de o bătrînă cochetă, care făcuse, cred, duş cu parfum. Era coafată cam ca David Bowie cînd se vopsise roşu în cap şi-şi răsese sprîncenele. Bătrînica nu-şi răsese sprîncenele, dar nici mustaţa. Nu a început bine concertul că din partea dreaptă am început să aud un soi de clipocit. M-am gîndit că i s-o fi mişcat proteza la primele acorduri în forţă şi acum şi-o aşază, aşa că nu m-am întors spre ea. După vreo zece minute însă, nu m-am mai putut abţine şi i-am tras o ocheadă. Bătrînica ţinea ochii închişi – probabil şi-i tatuase pe Vivaldi şi Albinoni în interiorul pleoapelor – şi dădea din buze de parcă ştia versurile. Degetele mîinii stîngi fluturau în aer, la nivelul mînerului, acorduri de vioară. Chipul îi era zîmbitor, un soi de expresie amestecată, parcă înălţare promisă, parcă amintirea unei prăbuşiri. Dincolo de ea, doi corporatişti, sau poate din vreun minister – el cu burtă, ea cu faţă de păpuşă chinuită –, îşi pasau un telefon de la unul la altul, fără să-şi ia însă privirea de la scenă, şi transpirau. 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale