Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Povestea poveștilor în variantă nordică

Se zice că Dumnezeu, luînd înfățișarea lui Bob Dylan, coborî pe pămînt să vadă ce mai fac literații.

Trecînd printr-un cartier liniștit al Stockholm-ului și zărind o coadă pe cît de lungă, pe atît de fremătătoare, grăi către sfîntul Petru:

– Îți amintești, preacuvioase, cimilitura aia românească de pe vremea dărîmătorului de biserici: Ce e lungă, mîrîie și mănîncă barabule?

– Coada de la carne, chicoti sfîntul cu subînțelesuri adînci.

Fixîndu-și ochelarii fumurii pe figură spre a nu fi recunoscut, Cel de Sus îndrăzni să-l tragă de mînecă pe un mușteriu cam nevricos, care veghea ca nu cumva să se bage alții mai în față:

– Iertați de întrebare prostească. Ce se dă, taică, aici?

– Sula calului, moșule, ce să se dea?! Iaca, premiul Nobel pentru literatură, da-i pentru oameni fini, nu-i pentru d-ăștia ca dumneata.

– Sulă ai zis, sula să luați! – îl binecuvîntă Atoatele, fredonînd încetișor melodia “Vînare de vînt”, cu care s-a dopat generația pui de gostat a nevricosului la cenaclul lui Păunescu.

Semnalizînd la stînga, o coti spre dreapta cu teleguța sa trasă de doi paracopitați doctoranzi în teologie, pe care îi legă de poarta Academiei Regale, unde, aplicînd scurt uleioasa normă biblică „Dați Cezarului ce-i al Cezarului și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”, îi dădu Cezarului Suediei binețe, înșfăcînd fără jenă din mîinile sale auguste ceea ce i se cuvenea cu asupra de măsură.

Uite-așa a primit Dumnezeu premiul Nobel în locul lui Cărtărescu.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

3 comentarii

  1. #1

    Mi-ai inseninat ziua.

  2. #2

    Super !!!

  3. #3

    Escu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint